Luni,
16.05.2022
Acum
0°C

Statistică neoficială a cazurilor Covid-19 în județul Sibiu: 30 de localități cu cazuri de infectări

Statistică neoficială a cazurilor Covid-19 în județul Sibiu: 30 de localități cu cazuri de infectări

După municipiul Sibiu, cele mai multe persoane infectate cu noul coronavirus sunt în Cisnădie, localități urmate de Sadu, Avrig și Rășinari. 30 este numărul localităților din județul Sibiu în care au fost confirmate infecții cu noul coronavirus, potrivit unui tabel despre care Instituția Prefectului Sibiu spune că nu este oficial, dar ale cărui date sunt confirmate din teritoriu.

Tabelul care a început să circule pe rețelele de socializare a fost publicat de un reprezentant al USR, fără să dezvăluie sursa acestui document. Informațiile din tabel, însă, provin din surse oficiale, arată membrii USR Sibiu și, potrivit verificărilor Turnul Sfatului, corespunde datelor de la finele săptămânii trecute. Reprezentanții administrațiilor locale din județ care apar în respectivul tabel ca având persoane infestate cu SARS-CoV-2 au confirmat aceste informații ca fiind valabile la finele săptămânii trecute. Între timp, numărul celor confirmați cu Covid-19 a mai crescut, au mai arătat oficialii administrațiilor locale cu care a discutat Turnul Sfatului.

„În urma informațiilor apărute în mediul online, cu privire la o repartiție a numărului de cazuri confirmate în Unitățile Administrativ-Teritoriale din județul Sibiu, precizăm faptul că aceste date nu reprezintă informații oficiale. Ținând cont de situația creată și de faptul că aceste date nu se comunică astfel, Prefectul județului Sibiu solicitat Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu să efectueze verificări”, au arătat reprezentanții Instituției Prefectului Sibiu, la solicitarea Turnul Sfatului. Veridicitatea datelor nu a fost, însă, contestată.

printscreen constantin balan

Constantin Bălan, reprezentantul USR Brateiu care a publicat informațiile, nu a putut fi contactat până la această oră.

Și în vârf de munte

Conform tabelului în discuție, situații confirmate de Covid-19 au apărut în rândul a 30 de localități din județul Sibiu, inclusiv localități relativ izolate, cum ar fi Mihăileniul (cu două cazuri confirmate) sau comuna Jina (cu opt astfel de cazuri). În cazul Jinei, toate cazurile provin din cătunul Băieși unde, potrivit informațiilor obținute de Turnul Sfatului, toți s-au vindecat între timp. ”Din ce am aflat de la ei, simptomele au fost ușoare, asemenea unei răceli”, au arătat surse oficiale pentru Turnul Sfatului. Și la Rășinari, de exemplu, din cele 12 cazuri confirmate în tabelul făcut public, cinci sunt deja vindecate și externate. În cazul Rășinariului, numărul celor infectați a mai crescut, între timp, cu unul.

Potrivit datelor din tabelul amintit, cele mai multe cazuri de Covid-19 sunt confirmate în municipiul Sibiu - 139, urmat de Cisnădie – 46. De altfel, potrivit informațiilor Turnul Sfatului, între timp, la Cisnădie numărul cazurilor confirmate a urcat la 50 în ultimele trei zile.

La Sadu, numărul cazurilor confirmate potrivit tabelului în discuție era de 13, iar la Avrig, la fel ca la Rășinari – adică 12 (acest număr a fost publicat și de administrația orașului, pe pagina oficială de Facebook, în cursul săptămânii trecute).

Câte cinci cazuri erau confirmate la Șelimbăr și Vurpăr, câte patru la Săliște și Șura Mare și câte două în Agnita, Tălmaciu, Alțâna, Mihăileni, Nocrich, Porumbacu de Jos, Rîu Sadului, Roșia (unul din cazuri fiind al unei infirmiere de la Spitalul CF), Slimnic și Turnu Roșu. În fine, câte un caz confirmat era la Mediaș, Dumbrăveni, Ocna Sibiului, Ațel, Bazna, Cârța, Cristian, Gura Râului, Păuca și Șeica Mare.

 

SIBIU

139

CISNĂDIE 46
SADU 13
AVRIG 12
RĂȘINARI 12
JINA 8
ȘELIMBĂR 5
VURPĂR 5
SĂLIȘTE 4
ȘURA MARE 4
AGNITA 2
TĂLMACIU 2
ALȚÎNA 2
MIHĂILENI 2
NOCRICH 2
PORUMBACU DE JOS 2
RÎU SADULUI 2
ROȘIA 2
SLIMNIC 2
TURNU ROȘU 2
MEDIAȘ 1
DUMBRĂVENI 1
OCNA SIBIULUI 1
AȚEL 1
BAZNA 1
CÂRȚA 1
CRISTIAN 1
GURA RÂULUI 1
PĂUCA 1
ȘEICA MARE 1
ALTE LOCALITĂȚI

17

În tabelul respectiv apare și o rubrică ”Alte localități”, cu 17 cazuri confirmate. Situația acestei rubrici nu are o explicație clară.

De la 278 la 282

Cu excepția celor 17 cazuri din ”alte localități”, în tabelul făcut public apare un total de 278 de cazuri Covid-19 la nivelul județului. Conform informațiilor oficiale transmise în cursul zilei de miercuri, 29 aprilie 2020, de către Instituția Prefectului, numărul de cazuri confirmate la nivel județean este de 282. ”În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 282 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 264 adulți și 18 copii) și 959 de persoane confirmate negativ. Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 81 de persoane, iar 18 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv”, se arată în comunicatul Instituției Prefectului Sibiu, transmis Turnul Sfatului.

Statistica la nivelul întregului județ

 
SIBIU 139
MEDIAȘ 1
AGNITA 2
AVRIG 12
CISNĂDIE 46
COPȘA MICĂ 0
DUMBRĂVENI 1
MIERCUREA SIBIULUI 0
OCNA SIBIULUI 1
SĂLIȘTE 4
TĂLMACIU 2
ALMA 0
ALȚÎNA 2
APOLDU DE JOS 0
ARPAȘU DE JOS 0
AȚEL 1
AXENTE SEVER 0
BAZNA 1
BIERTAN 0
BÎRGHIȘ 0
BLĂJEL 0
BOIȚA 0
BRĂDENI 0
BRATEIU 0
BRUIU 0
CÂRȚA 1
CÂRȚIȘOARA 0
CHIRPĂR 0
CRISTIAN 1
DÂRLOS 0
GURA RÂULUI 1
HOGHILAG 0
IACOBENI 0
JINA 8
LASLEA 0
LOAMNEȘ 0
LUDOȘ 0
MARPOD 0
MERGHINDEAL 0
MICĂSASA 0
MIHĂILENI 2
MOȘNA 0
NOCRICH 2
ORLAT 0
PĂUCA 1
POIANA SIBIULUI 0
POPLACA 0
PORUMBACU DE JOS 2
RACOVIȚA 0
RĂȘINARI 12
RÎU SADULUI 2
ROȘIA 2
SADU 13
ȘEICA MARE 1
ȘEICA MICĂ 0
ȘELIMBĂR 5
SLIMNIC 2
ȘURA MARE 4
ȘURA MICĂ 0
TÂRNAVA 0
TILIȘCA 0
TURNU ROȘU 2
VALEA VIILOR 0
VURPĂR 5
ALTE LOCALITĂȚI 17
Tabelul publicat de Constantin Bălan Tabelul publicat de Constantin Bălan

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Ioo

Acum 2 ani

Hm... Aia cu raspandirea de informatii false nu se aplica la USR?
Raspunde

Roman Corneliu

Acum 2 ani

Cartierul Băieși, nu cătunul Băieși din Jina.
Raspunde

ilie

Acum 2 ani

INFESTARILE -PARAZITI, FUNGI INFECTARI - VIRUSI (Ex. SARS COV 2) ,BACTERII.
Raspunde

ilie

Acum 2 ani

scuze pentru postarea precedenta! si fungii dau tot infectii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus