Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Coronavirus Sibiu: 49 teste efectuate și peste 300 de misiuni specifice, de 1 mai

Coronavirus Sibiu: 49 teste efectuate și peste 300 de misiuni specifice, de 1 mai

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu, au fost confirmate alte 24 noi cazuri de infecție cu noul coronavirus, iar un test s-a întors negativ. În același timp, au fost efectuate alte 49 de teste. În ceea ce privește controalele efectuate de autorități, acestea au depășit ieri 300 pe toată raza județului.

Potrivit celei mai recente raportări transmisă de Prefectura Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate 2308 teste, dintre care 49 au fost efectuate în ultimele 24 de ore. De asemenea, în același interval de timp au mai fost confirmate 24 infecții și un test s-a întors negativ, ajungând astfel la 334 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus în Sibiu (315 adulți și 19 copii) și 1155 persoane testate negativ.

Până astăzi la ora 13 au mai fost externate șapte persoane (111 în total), iar două persoane au fost raportate decedate, numărul lor ajungând la 20.

Statistica pentru luna aprilie este disponibilă aici: Statistică SARS CoV-2 în Sibiu. Relaxare

Începutul de lună înregistrează o creștere în numărul persoanelor izolate și carantinate. Așadar, în ultimele 24 de ore numărul izolaților a crescut de la 349 la 477, iar cei aflați în carantină au crescut de la 246 la 268 persoane monitorizate în prezent de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 152 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au răspuns unui număr de 40 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 95 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală, arată Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii.

Peste 311 misiuni specifice, de 1 mai

În cursul zilei de 1 mai a.c., 83 de polițiști sibieni, 53 de polițiști locali și 9 efective MApN au desfășurat 311 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În acest timp au fost aplicate 62 de sancțiuni în valoare de peste 77.500 de lei, dintre care 52 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

În cursul zilei de 1 mai a.c., aproximativ 70 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, în misiunile specifice contextului prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În urma desfășurării misiunilor, jandarmii au aplicat două avertismente scrise și 4 sancțiuni în valoare de 2.300 lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Pop

Acum 2 ani

2308 teste , ok , dar nu spun cate persoane au fost testate cu aceste teste . O persoana poate a fost testata de 3 ori , nu ?! . Ar fi interesant de stiut .
Raspunde

Okooko

Acum 2 ani

Faceti mai multe teste incapabililor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus