Duminică,
17.10.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
9°C

Ministerul Educației vrea să asigure laptopuri sau tablete pentru elevi, până în toamnă

Ministerul Educației vrea să asigure laptopuri sau tablete pentru elevi, până în toamnă

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat că obiectivul ministerului este ca până în toamnă să asigure laptopuri sau tablete pentru toţi elevii care nu au astfel de dispozitive. De asemenea, cadrele didactice ar urma să beneficieze de pregătire pentru învățământul online, relatează Agerpres

"Obiectivele Ministerului Educaţiei sunt să asigure tablete, laptop-uri până în toamnă pentru toţi elevii care nu deţin la acest moment un dispozitiv. Deci pe de o parte, să asigurăm pentru elevi, iar pe de altă parte, să pregătim cadrele didactice pentru a putea lucra mai uşor cu elevii", a transmis Monica Anisie.

De asemenea, cadrele didactice ar urma să beneficieze de cursuri de formare, după încheierea anului școlar.„Trebuie să fim pregătiţi ca în toamnă să desfăşurăm un învăţământ on-line, în aşa fel încât să nu ne aflăm în situaţia în care suntem astăzi. (...) Nu mi-a plăcut niciodată să dau vina pe greaua moştenire. Dar ce s-a întâmpat în toţi aceşti ani? Au fost multe proiecte în cadrul Ministerului Educaţiei, care au vizat pe de o parte digitalizarea învăţământului românesc, iar pe de altă parte formarea profesorilor şi acestea nu au fost duse la bun sfârşit. Tocmai de aceea, am cerut colegilor din minister să centralizeze toate proiectele care au fost derulate de-a lungul timpului sau care au fost numai anunţate, pentru a vedea exact situaţia reală, astfel încât să ştim de unde pornim. (...) Vom avea cursuri de formare în perioada de după încheierea anului şcolar", a spus Anisie.

Sursa: agerpres.ro

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

un pedagog de scoala veche

Acum 1 an

Daca o mai tinem mult cu invatamantul online, n-o sa mai spuna nimeni ca are "scoala vietii", o sa spuna ca are scoala online.
Raspunde

realistul

Acum 1 an

Dati laptopuri si tablete ca sa poata sta elevii pe facebook! Mai bine ati face clase de 22-24 de elevi ca sa poata sta distantati, ati face curatenie in scoli, ati igieniza. Laptopuri si tablete, cand nu exista o toaleta in scoli! Chelului tichie de margaritar! Ori firmele clienelare trebuie sa castige din asta? Pandemia asta a fost mana cereasca pt. unii. Au castigat si vor castiga bani ce n-ar fi castigat intr-o epoca ... sanatoasa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus