Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Iohannis: din 15 mai se deschid muzeele, cabinetele stomatologice și frizeriile

Iohannis: din 15 mai se deschid muzeele, cabinetele stomatologice și frizeriile

Din 15 mai 2020 va fi permisă deschiderea saloanelor cosmetice, a cabinetelor stomatologice şi muzeelor, "în condiţii speciale de distanţare, de igienă", transmite președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă.

Relaxarea măsurilor după ieşirea din starea de urgenţă va fi făcută ''pas cu pas'', la intervale de aproximativ două săptămâni, a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis. Din 15 mai, va fi instituită "starea de alertă", iar purtarea măştii este obligatorie în spaţiile închise şi în mijloacele de transport în comun. Tot de atunci vor fi deschise saloanele cosmetice, cabinetele stomatologice şi muzeele, "în condiţii speciale de distanţare, de igienă".

De asemenea, nu va mai fi necesară declaraţia pe proprie răspundere la deplasarea în localitate, dar "deplasările în esenţă vor fi restricţionate pentru a pleca din localitate", a adăugat Iohannis.

"Acum, din 15 mai, vom avea, de exemplu, la dispoziție iarăși saloanele de îngrijire personală, deci se vor redeschide saloanele de coafură, frizerie, și așa mai departe. De asemenea, din 15 mai, se vor redeschide cabinetele stomatologice. Tot din 15 mai se vor redeschide muzeele. Dar toate, în condiții speciale de distanțare, în condiții de igienă, cu toții, repet, și o să o mai repet de câteva ori – cu toții vom purta mască de protecție când suntem în spații publice închise. De asemenea, când ne deplasăm cu transportul public în comun. Aceste lucruri rămân obligatorii".

"Deplasările, în esență, vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Însă și aici sunt câteva excepții. Este voie să se plece din localitate, de exemplu, în interes de serviciu, pentru probleme medicale. Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localității sau altele. Deci, sporturile individuale vor fi permise - atenție, individuale!

Rămâne restricția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de 3 persoane. Asta se aplică, evident, și atunci când mergem să facem mișcare în aer liber.

Este încă un aspect destul de important pe care l-aș menționa pe scurt, care se referă la sportivi. Sportivii de performanță vor putea, în condiții foarte speciale, care vor fi detaliate de specialiști, să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competițiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire - deci, pentru, atenție, sportivii de performanță. Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori – atenție, ca să nu fim greșit înțeleși. Deci, cantonamentele, dar numai în condiții speciale, pentru profesioniști."

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: klaus iohannis

Vizualizari: 3485

Comentarii

2 comentarii

Florin

Acum 3 ani

..da bisericile - pe cand domnu ???
Raspunde

Întrebare întrebătoare de la Palatul Coceni

Acum 3 ani

Dar ca sa merg din Sibiu in Sibiu-Paltinis, localitate apartinatoare? Ca trec prin Rasinari, localitate neapartinatoare. Dar ca sa merg din Sibiu-Primaverii (langa padure in spate la Arhitectilor) in Sibiu-Hipodrom IV, cum sta treaba? Ca trec prin Cisnadie-Arhitectilor. Deci?! Ne lamuriram sau nu ne lamuriram?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus