Luni,
25.01.2021
Parțial Noros
Acum
2°C

Activitățile de tip drive-in, room-service sau livrare la clienţi vor fi permise prin proiectul de lege pentru reglementarea situaţiei de alertă

Activitățile de tip drive-in, room-service sau livrare la clienţi vor fi permise prin proiectul de lege pentru reglementarea situaţiei de alertă

Proiectul de lege pentru reglementarea situaţiei de alertă adoptat de Guvern permite organizarea activităţilor de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu presupun rămânerea clienţilor în spaţii destinate acestui scop, aşa cum sunt cele de tip drive-in, room-service sau livrare la clienţi, a declarat, luni, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

"În domeniul economic, potrivit acestor prevederi, va fi permisă organizarea activităţilor de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu presupun rămânerea clienţilor în spaţii destinate acestui scop, aşa cum sunt cele de tip drive-in, room-service sau livrare la clienţi. Tot în domeniul economic, pe perioada stării de alertă, se pot suspenda activităţile de comercializare cu amănuntul şi serviciile în centrele comerciale cu câteva excepţii în cazul cărora sunt permise astfel de activităţi, respectiv vânzarea produselor electronice şi electrocasnice, dacă operatorii economici asigură livrarea acestora la domiciliu. Este, de asemenea, permisă activitatea desfăşurată de operatorii economici din centrele comerciale care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei şi este întreruptă comunicarea cu restul complexului", a explicat Dancă, la finalul şedinţei de Guvern, citat de Agerpres.

El a precizat că proiectul de lege prevede şi câteva excepţii pentru operatorii economici care-şi desfăşoară activităţile în centre comerciale, precum "cele legate de îngrijire personală, curăţătorie, cabinete stomatologice, optică medicală şi altele".

Tag-uri: Ionel Dancă

Vizualizari: 692

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

raspandache

Acum 8 luni

Deschideți covrigăriile fi-v-ar foamea-n gât, că numai covrigi de-un leu ne mai putem permite să mâncăm.
Raspunde

Erlkonig

Acum 8 luni

găsești la Simpa
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus