Miercuri,
22.09.2021
Innorat
Acum
8°C

UDMR îl ajută pe Cîțu. Benedek: ”faceţi un efort şi din contabil, vă rog, să aveţi o viziune de economist”

UDMR îl ajută pe Cîțu. Benedek: ”faceţi un efort şi din contabil, vă rog, să aveţi o viziune de economist”

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, sibianul Benedek Zacharie, a anunțat ieri că grupul pe care îl conduce va da o mână de ajutor ministrului de Finanțe, în fața moțiunii de cenzură depusă de social-democrați. "Până în acest moment, Executivul, în frunte cu ministrul Finanţelor, nu a venit cu nicio soluţie viabilă la criza economică existentă, nu oferă nicio soluţie concretă celor rămaşi fără locuri de muncă, nu vine cu un program solid de relansare a economiei. Domnule ministru, vă rog, faceţi un efort şi din contabil, vă rog, să aveţi o viziune de economist, pentru că situaţia este critică şi este momentul să veniţi cât mai repede cu soluţii economice şi financiare, nu cu justificări şi argumente lipsite de sens, Cu toate acestea, susţinem că acest Guvern, care de la noi a primit un cec în alb, inclusiv în cazul ministrului de Finanţe, trebuie să-şi continue activitatea în această perioadă. Nu este oportun să facem schimbări în condiţiile actuale. (...) Considerăm că în această perioadă nu este oportună iniţierea sau votul asupra moţiunii. Dezbaterile parlamentare ar trebui să implice numai probleme care au legătură directă cu situaţia de criză prin care trecem. UDMR va fi prezentă, dar nu va vota", a declarat Benedek.

Deputatul UDMR a criticat între altele faptul că, în condiţiile adaptării programului IMM Invest la condiţiile unei economii grav afectate de criza sanitară, condiţii în care au fost rescrise regulile comunitare privind ajutoarele de stat, procedura de reglementare a durat două săptămâni, iar până la aplicarea mecanismului de finanţare au trecut mai mult de trei săptămâni.

Dezbaterea moțiunii simple este programată pentru ora 17:30, în Parlament fiind invitat și ministrul Finanțelor pentru a prezenta situația economică. Votul moțiunii este programat miercuri. O moțiune simplă se adoptă cu votul majorității deputaților prezenți. Moțiunea simplă nu are efecte juridice, adoptarea ei nu duce la demiterea ministrului.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat săptămâna trecută că social democrații vor depune două moțiuni simple împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu și al Agriculturii, Adrian Oros.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus