Duminică,
27.11.2022
Parțial Noros
Acum
6°C

Se anulează probele orale de la Bacalaureat. Acestea vor fi echivalate/recunoscute conform metodologiei

Se anulează probele orale de la Bacalaureat. Acestea vor fi echivalate/recunoscute conform metodologiei

Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, a fost adoptată Ordonanța de urgență privind reglementarea unor măsuri în domeniul educației, aplicabile începând cu intrarea în vigoare a acesteia. În cadrul acestei ordonanțe s-a decis ca probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale nu mai fie susținute de elevi ci să fie echivalate sau recunoscute conform metodologiei elaborate de MEC.

„Pentru anul școlar 2019-2020, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal și probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației și cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență”, se arată pe site-ul Ministerului Educației.

Ministrul Educației Monica Anisie urmează să clarifice noile măsuri adoptate.

Sursa Foto: Arhivă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus