Joi,
26.11.2020
Ceata
Acum
-2°C

Se anulează probele orale de la Bacalaureat. Acestea vor fi echivalate/recunoscute conform metodologiei

14 Mai 2020 19:17

Se anulează probele orale de la Bacalaureat. Acestea vor fi echivalate/recunoscute conform metodologiei

Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, a fost adoptată Ordonanța de urgență privind reglementarea unor măsuri în domeniul educației, aplicabile începând cu intrarea în vigoare a acesteia. În cadrul acestei ordonanțe s-a decis ca probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale nu mai fie susținute de elevi ci să fie echivalate sau recunoscute conform metodologiei elaborate de MEC.

„Pentru anul școlar 2019-2020, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal și probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației și cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență”, se arată pe site-ul Ministerului Educației.

Ministrul Educației Monica Anisie urmează să clarifice noile măsuri adoptate.

Sursa Foto: Arhivă

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus