Sâmbătă,
01.10.2022
Innorat
Acum
16°C

Noutăți la Evaluarea Națională: Elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține probele conform unei proceduri speciale

Noutăți la Evaluarea Națională: Elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține probele conform unei proceduri speciale

Metodologia pentru organizarea și desfășurarea examenului de Evaluare Națională a fost actualizată în raport cu măsurile impuse de contextul pandemic COVID-19 și publicată în Monitorul Oficial, anunță reprezentanții Ministerului Educației. Astfel, modificările și completările aduse metodologiei constau în faptul că, elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține probele conform unei proceduri speciale, elaborate de Ministerul Educației și Cercetării.

Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a EN VIII, se arată pe site-ul ministerului.

De asemenea, programele pentru disciplinele de examen, valabile pentru acest an, sunt cele aprobate prin ordinul ministrului educației și cercetării nr. 4.115/2020. Din structura acestora au fost eliminate conținuturile aferente semestrului al II-lea.

Totodată, contestațiile pot fi depuse sau transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun ori transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora.

Supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba.

Depunerea sau transmiterea contestațiilor se va realiza pe data de 22 iunie, între orele 16:00 - 19:00 și pe data de 23 iunie între orele 08:00 - 12:00.

Elevii se vor înscrire pentru a susține examenul național în perioada 2-5 iunie. Evaluarea Națională începe pe date de 15 iunie cu proba scrisă la Limba și literatura română și va comtimua în 17 iunie cu proba scrisă la matematică și în 18 iunie cu proba scrisă la Limba și Literatura maternă. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, se vor afișa în 27 iunie.

În județul Sibiu sunt 3.795 de elevi care termină clasa a VIII-a, potrivit informațiilur oferite de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Calendarul Evaluării Naționale 2020

calendar EN VIII 2020 nou

Sursa foto principală: Arhivă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus