Luni,
10.05.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Peste 6.300 de elevi din Sibiu ar trebui să se întoarcă la școală din 2 iunie. Școlile și liceele se pregătesc de redeschidere

Peste 6.300 de elevi din Sibiu ar trebui să se întoarcă la școală din 2 iunie. Școlile și liceele se pregătesc de redeschidere

Peste 6.300 de elevi din județul Sibiu, aflați în ani terminali ar trebui să se întoarcă la școală în 2 iunie, pentru pregătirea la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) a anunțat pentru luni, 18 mai, o ședință cu toți directorii de școli și licee în care se vor discuta toate aspectele și procedurile de revenire a elevilor.

Școlile și liceele au completat zilele acestea liste cu numărul total al absolvenților, elevi ce ar trebui să vină la școală în perioada 2 – 12 iunie. Astfel, potrivit datelor obținute de la reprezentanții IȘJ sunt 3.795 de elevi care termină clasa a VIII-a și 2.538 de elevi care termină clasa a XII-a. „Toate școlile și liceele au completat cu numărul total al absolvenților pentru că nu au de unde să știe care sunt elevii care vor veni sau nu la școală, cu atât mai mult cu cât prezența nu este obligatorie, iar cursurile online vor continua”, spune Constantin Dincă, purtător de cuvânt al IȘJ. În săptămânile ce urmează atât inspectoratul, cât și directorii de unități școlare trebuie să facă necesarul de măști și mănuși pentru elevii care vor decide să vină la școală. „Peste 5.000 de măști au fost cerute la Ministerul educației. Mănușile de dezinfectantul vor fi achiziționate de directorii unităților de învățământ. La fel se va întâmpla și în cazul măștilor, dacă acestea nu vor ajunge”, mai spune prof. Constantin Dincă. Potrivit calendarelor, Evaluarea Națională va începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie cu probele scrise. Probele orale de la bacalaureat vor fi echivalate cu mediile din liceu sau cu certificate obținute la respectivele discipline, în urma unor examene specifice.

Sursa Foto: Arhivă

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus