Marţi,
03.10.2023
Cer Senin
Acum
21°C

COVID-19 în Sibiu: Șase noi cazuri de infectare. Sâmbătă nu s-au dat amenzi, polițiștii au acționat informativ

COVID-19 în Sibiu: Șase noi cazuri de infectare. Sâmbătă nu s-au dat amenzi, polițiștii au acționat informativ

Alte șase persoane sunt infectate cu COVID-19, la nivelul județului Sibiu, potrivit ultimei informări transmise de reprezentanții Prefecturii Sibiu. Numărul total al celor infectați a ajuns la 451, dintre care 423 sunt adulți și 28 sunt copii. Totodată, 1826 de persoane au primit rezultate negative, în urma testelor efectuate. De asemenea, 39 de teste au fost făcute în ultimele 24 de ore, numărul total al testelor ajungând la 3.587.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 473 de persoane aflate în izolate și 245 de persoane aflate în carantină.

„Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 120 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționă că, activitatea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se desfășoară operativ non-stop la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale, în vederea gestionării tuturor situațiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2”, transmit autoritățile.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 33 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 84 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Totodată, în cursul zilei de ieri, 16 mai, 37 de polițiști sibieni, 63 de jandarmi și 45 de polițiști locali au acționat în sistem integrat, în scopul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, desfășurând 31 de misiuni specifice.

„În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli. De asemenea, în situația în care vor fi constatate abateri de la lege, acestea vor fi sancționate conform legislației penale și contravenționale în vigoare, în funcție de fiecare faptă în parte. Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, face un apel către toți locuitorii județului nostru să respecte regulile de distanțare socială, să poarte mască de protecție în spațiile publice închise, în mijloacele de transport în comuni și să aibă în continuare un comportament responsabil, întrucât acțiunile individuale pot avea efecte asupra întregii comunități”, mai spun reprezentanții prefecturii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus