Luni,
28.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Direcția de Evidență a Populației: cărțile de identitate expirate rămân valabile

Direcția de Evidență a Populației: cărțile de identitate expirate rămân valabile

Cei a căror carte de identitate are valabilitatea expirată după data de 1 martie 2020 sunt valabile și pe perioada stării de alertă. Dar și încă trei luni după aceea.

Direcția județeană de evidență a populației anunță că sibienii pot evita să se prezinte la sediile celor 19 servicii publice comunitare, dacă intră în categoria celor cărora actele de identitate au o dată de valabilitate depășită după ziua de 1 martie 2020. La fel, vor avea valabilitate încă 90 de zile după încheierea stării de urgență și cărțile de identitate provizorie și vizele de reședință.

Alta este situația celor care au acte a căror valabilitate a expirat înainte de 1 martie, a celor care le-au pierdut actele ori au împlinit, între timp, vârstă de 14 ani. ” De asemenea, pentru respectarea cerinţelor legale în materie, comunicăm cetăţenilor faptul că, cei care deţin acte de identitate al căror termen de valabilitate a expirat anterior datei de 01.03.2020, sunt obligaţi să solicite serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor competente punerea în legalitate pe linie de evidenţă a persoanelor, prin eliberarea unor noi acte de identitate. Totodată, persoanele care nu deţin act de identitate (nu au solicitat eliberarea primului act de identitate, actul de identitate este pierdut/furat/distrus), au obligaţia să solicite eliberarea actului de identitate, după consultarea prealabilă a procedurii și a programului de lucru stabilite la nivelul fiecărui serviciu de evidență a persoanelor din județul Sibiu”, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului, semnat de Florin Munteanu, directorul executiv al DJEP Sibiu.

Sibienii care doresc mai multe informații pe acest subiect sunt îndemnați să acceseze site-ul Direcției județene, www.djepsibiu.ro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Avram

Acum 2 ani

...ce limba primitiva vorbesti bai ziaristule - eu nu te as mai tine nici o secunda - mars la oi !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus