Luni,
28.11.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

Orban: ca să am o exprimare plastică, trecem de la stare de alertă la stare de alertă maximă

Orban: ca să am o exprimare plastică, trecem de la stare de alertă la stare de alertă maximă

Guvernul a aprobat, luni, hotărârea privind instituirea stării de alertă, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020. Potrivit proiectului de hotărâre, starea de alertă se instituie pe întreg teritoriul ţării, începând cu data de 18 mai, pe o durată de 30 de zile.

"Odată cu adoptarea hotărârii de guvern, continuăm, practic, starea de alertă care a fost instituită prin hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dar, ca să am o exprimare plastică, trecem de la stare de alertă la stare de alertă maximă, pentru că legea ne conferă toate pârghiile și instrumentele pentru a putea asigura respectarea măsurilor, a regulilor care sunt stabilite pentru a apăra sănătatea și viața oamenilor. Vă infomez că, în această după-amizază, la ora 19:00, am convocat toate instituţiile statului cu drept de control, pentru a pune la punct un plan amănunţit de asigurare a respectării măsurilor cuprinse în starea de alertă, în cadrul hotărârii de guvern şi, în mod evident, şi în cadrul Legii 55", a declarat premierul Orban la începutul ședinței de Guvern.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 975

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus