Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Șofer prins băut de două ori, în 24 de ore. A doua oară era aproape la fel de beat

Șofer prins băut de două ori, în 24 de ore. A doua oară era aproape la fel de beat

Polițiștii sibieni au sancționat în ultimele zile un număr de patru șoferi prinși la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Unul dintre ei a provocat și un incident rutier, însă din fericire nimeni nu a fost rănit, iar un altul a fost prins de două ori în mai puțin de 24 de ore.

La data de 16 mai, în jurul orei 16:30, pe DJ 106M, în localitatea Gura Râului, polițiștii Postului de Poliție Gura Râului au depistat un localnic în vârstă de 50 de ani în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influența alcoolului. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, arată reprezentanții Poliției Sibiu.

În dimineața zilei de 17 mai, în jurul orei 08:30, același șofer a fost depistat pe DJ 106A, pe raza comunei de domiciliu, conducând autoturismul și având o concentrație de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De această dată, pe numele conducătorului auto s-a întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat, în urma săvârșirii primei infracțiuni, respectiv conducere sub influența alcoolului.

În aceeași zi, în jurul orei 00:15, pe strada Foltești din orașul Săliște, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săliște au oprit pentru control un autoturism condus de către un sibian în vârstă de 27 de ani. Deși conducătorul auto emana un miros puternic de alcool, sibianul a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea de probe biologice.

În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

La aceeași dată, în jurul orei 09:30, pe strada Revoluției din municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un sibian în vârstă de 28 de ani a cărui testare alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele șoferului s-a deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Tot duminică, dar în jurul orei 17, în localitatea Șoala, în timp ce conducea un autoturism, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Valea Viilor, a efectuat manevra de întoarcere fără să se asigure și a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar de către un medieșean în vârstă de 52 de ani. În urma coliziunii au rezultat doar pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a șoferului care a provocat tamponarea a rezultat într-o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus