Miercuri,
20.10.2021
Ceata
Acum
-1°C

Câți bani a dat statul pentru Catedrala Mântuirii Neamului? Întrebarea la care un deputat de Sibiu nu a primit răspuns de peste un an

Câți bani a dat statul pentru Catedrala Mântuirii Neamului? Întrebarea la care un deputat de Sibiu nu a primit răspuns de peste un an

O solicitare de informații transmisă de deputatul liberal Constantin Șovăială către Ministerul Culturii nu a primit răspuns la mai bine de un an de când a fost trimisă. Întrebările au fost adresate atunci ministrului Valer-Daniel Breaz, însă de atunci răspunsul întârzie.

Șovăială a solicitat o informare cu privire la sursele de finanțare, cu indicarea sumelor, pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului. În plus, deputatul a cerut și lista plăților efectuate pentru Catedrală, cu indicarea sumei și a destinației pentru fiecare plată în parte. ”Am rugămintea să colaborați cu Secretariatul pentru Culte, care este în subordinea dumneavoastră, pentru a-mi oferi cât mai multe detalii și cât mai corect cu putință”, a cerut Constantin Șovăială.

Liberalul spune că Patriarhia Româna a cheltuit pentru această catedrală peste 150 de milioane de euro, ”care poate găzdui 5000 de persoane, un număr destul de mic pentru banii care s-au alocat acestei construcții”, după cum precizează deputatul. ”Mulți cetățeni m-au întrebat care au fost sursele de finanțare, cu câți bani au contribuit firmele private și cetățenii, respectiv alte donații și sponsorizări din străinătate Nu am avut acces la astfel de informații până acum, nici nu au fost făcute publice rapoartele economice cu privire la acest aspect, astfel că nu am putut să le răspuns”, spune Constantin Șovăială.

Liberalul spune că de atunci a mai făcut adrese pentru a primi un răspuns, însă niciun rezultat. ”Sunt informații care trebuie cunoscute. Știu că de un an nu a venit răspunsul, am mai făcut demersuri însă fără rezultat”, spune Șovială. Întrebarea adresată de liberal a fost înregistrată în 16 aprilie 2019.

Conform Art. 170 aliniatul 1 din Regulamentul Camerei Deputaților, ”răspunsurile la întrebările scrise se transmit deputatului în cel mult 15 zile. Atât întrebările scrise, cât şi răspunsurile aferente se publică pe site-ul Camerei”.

Conform unor date prezentate la sfârșitul anului 2018 în presa centrală, Guvernul a contribuit până la acea dată cu peste 82 de milioane de euro. Primăria Capitalei a achitat peste 18 milioane de euro. Sectoarele 1, 2 și 5 au contribuit și ele cu peste 6 milioane de euro fiecare.

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

miros de pesede

Acum 1 an

Nu uitati cand PSD, cu Ponta la butoane vroia sa constuiasca si o moschee uriasa in Bucuresti.....
Raspunde

Adolf

Acum 1 an

Basescu la fel a vrut sa i faca pe plac la sultan cu o moschee giga in sudul europei !!
Raspunde

Ba Nu

Acum 1 an

Să intrebe din nou că sunt PNL-istiila putere. Secretariatul de stat pentru culte e in subordinea guvernului, nu a ministrului culturii. Destept tovarasu. Cu raspunsul la intrebare castiga un mandat sau ajunge in rai?
Raspunde

cetatean

Acum 1 an

Parinte, oare dam de ei si in RAI !?????
Raspunde

Abureala

Acum 1 an

Asta da știre! De ce nu ați scris ca acum BOGDAN Gheorghiu ministru PNL la Cultura e în funcție de mai bine de 6 luni
Raspunde

Isidor

Acum 1 an

Deputatul ar fi putut intreba cate miliarde (de euro) s-au dus pe ciotul numit impropriu "autostrada" Transilvania; cate sute de milioane (daca nu miliarde...) s-au dus pe studii de fezabilitate la autostrazi care nu exista sau exista pe bucatele de 10-20km; ar mai fi putut intreba, la Sibiu, cine plateste pentru strazile nou asfaltate si apoi cu maiestrie sapate, taiate, peticite de cei de la gaz sau apa-canal, in asa fel incat nu poti face 100m fara sa nu dai de denivelari, brazde in asfalt etc. Catedrala aceea exista, si fiti siguri ca banii au fost cheltuiti cu atentie, gospodareste, fara supraevaluari sau furtisaguri. Deputatul, daca ar fi fost cinstit, s-ar fi legat prima data de mii de alte proiecte care au papat banul public si sunt invizibile... Inca un politruc, si el platit tot din bani publici, la fel ca acea catedrala, si care incearca sa prosteasca electoratul, sa-i mai iasa un mandat
Raspunde

Deutsche Welle

Acum 1 an

Catedrala cel putin este ceva unic si maret - ceva ce ramane neamului nostru !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus