Miercuri,
10.08.2022
Light Intensity Drizzle
Acum
19°C

Ioana Petrescu (PRO România): Statul trebuie să asigure infrastructura necesară pentru elevii și profesorii din toată țara, astfel încât toți copiii și tinerii să poată beneficia de educație la distanță

Ioana Petrescu (PRO România): Statul trebuie să asigure infrastructura necesară pentru elevii și profesorii din toată țara, astfel încât toți copiii și tinerii să poată beneficia de educație la distanță

Sute de elevi din mediul rural din județul Sibiu, la fel ca alte sute de mii de elevi în țară,  nu au acces la instrumentele digitale necesare pentru a putea participa la cursuri organizate online pe perioada pandemiei de COVID-19, deși Ministerul Educației și Cercetării a introdus in legislație  obligația elevilor de a lua parte la aceste cursuri.

Această măsură a fost introdusă înainte ca în sistemul de învățământ să fie achiziționată infrastructura necesară pentru elevi și profesori, astfel încât învățământul la distantă să fie accesibil in toate unitățile de învățământ. Ministerul Educației a pasat total responsabilitatea punerii în practică a învățământului la distantă către inspectoratele școlare teritoriale, școli și autorități locale, care au obligația de a identifica soluțiile pentru asigurarea echipamentelor informatice și a conectării la internet a unităților de învățământ. Un alt neajuns al învățământului online îl reprezintă faptul că profesorii nu au fost pregătiți să folosească tehnologia online pentru a putea ține cursurile la distanță.

Consiliul Județean al Elevilor Sibiu, a atras atenția recent asupra faptului că în contextul actual, prioritatea 0 a Ministerului Educației și Cercetării ar trebui să fie „asigurarea infrastructurii digitalizării educației”. În viitorul apropiat ar trebui ca orice elev să dețină un laptop, o tabletă sau un telefon și, evident, conexiune la internet. Este important să fie implementate măsuri corecte pentru a susține școala digitală, luând în calcul scenariul cel mai sumbru, conform căruia in toamnă ne-am putea confrunta cu un nou val al pandemiei COVID-19.

În timp ce actuala guvernare dictează măsuri fără a se preocupa de implementarea lor, mai mulți învățători și profesori din localitățile din Sibiu au inițiat campanii pentru strângerea de dispozitive digitale. Școala online rămâne deocamdată un vis îndepărtat pentru peste 4300 de elevi din județul Sibiu, potrivit datelor publicate de Inspectoratul Școlar Județean.

“ Statul trebuie să asigure infrastructura necesară pentru elevii și profesorii din toată țara, astfel încât toți copiii și tinerii să poată beneficia de educație la distantă. Este foarte posibil ca acest tip de învățământ să fie necesar pentru o perioadă mai lungă de timp si trebuie să ne asigurăm că pandemia nu va afecta negativ copiii fără posibilități materiale din Romania. PRO România cere ca autoritățile să găsească soluții pentru elevii navetiști din clasele terminale care nu pot ajunge la școală în perioada sesiunilor de pregătire pentru examenele de evaluare națională și de bacalaureat pentru că mersul la școală nu este motiv de a părăsi localitatea. Trebuie să oferim șanse egale la educație tuturor elevilor din țară.”, a declarat vicepreședintele PRO România, Ioana Petrescu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

@@@

Acum 2 ani

Unii au tot ce le trbuie si tot nu invata. Ii preocupa sa li se echivaleze media pe semestul II cu cea de pe semestrul I. Nu fac o tema pt. ca n-ai voie sa le dai note, adica poti sa le dai note, dar nu pot fi trecute decat cu acordul parintelui si al elevului. le dai un 4 parintii nu sunt de acor sa-l treci in catalog. Asa sunt unii. nu toti. mai lasati propaganda electorala!
Raspunde

Milo

Acum 2 ani

Ce-ai făcut Geaninuțo?
Raspunde

Proadevăr

Acum 2 ani

O.K! Ăsta este ”mesajul central”, în schimb, cum diseminează la nivelul comunității sibiene, organizația politică autohtonă? Fapte, nu vorbe!
Raspunde

Stef

Acum 2 ani

Panait ce zice din mormant ? Mortii de la tm ce zic din crematoriu, cand socrelu a inchis usile.catedralei! Blestematilor, sa muriti asemenea lor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus