Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Terenuri de tenis și squash pe Calea Dumbrăvii, pentru militarii NATO

Terenuri de tenis și squash pe Calea Dumbrăvii, pentru militarii NATO

Guvernul României a alocat în ședința de ieri peste o jumătate de miliard de lei pentru construirea și amenajarea noului centru NATO de la Sibiu.

Conform notei de fundamentare, investițiile fac referire inclusiv la construcția unui teren de tenis, a unui teren de squash, un pavilion multifuncțional, foișoare de pază, pasarelă pietonală și multe alte îmbunătățiri.

"Prin realizarea obiectivului de investiție imobiliară se va asigura baza necesară desfășurării în condiții optime a activităților de comandă și control NATO în regiunea Mării Negre. În conformitate cu strategia NATO pentru Europa de Est și a tratatelor internaționale la care România a aderat, este imperios necesară implementarea programelor specifice de dezvoltare a bazei materiale și logistice. În contextul demersului de adaptare a structurii de comandă NATO și în condițiile necesității de adaptare la un mediu de securitate regional și internațional instabil, România a avut inițiativa construirii unei capabilități de comandă și control multinațional de nivel corp de armată. Asigurarea coerenței operaționale dintre planurile de apărare la nivel național și cele aliate, precum și o mai bună integrare operațională cu forțele aliate și cu forțele unor parteneri strategici, se va putea realiza prin intermediul obiectivului de investiție imobiliară care face obiectul proiectului de hotărâre a Guvernului, și anume construirea Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est (Headquarters Multinational 2 din 8 Corps South-Est/HQ MNC-SE)", se arată în nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern adoptată ieri.

Interesant este că noul proiect privind centrul NATO de la Sibiu nu mai prevede și spații de cazare pentru cei câteva sute de militari care vor lucra aici.

"Această capabilitate trebuie să fie în măsură să îndeplinească, pe timp de pace, criză și conflict, funcțiile unui Comandament de componentă terestră (LCC) și să planifice, să coordoneze și să conducă în operații forțe naționale, precum și alte forțe aliate și/sau partenere primite în subordine", scrie în nota citată.
Întreaga investiție este estimată la peste 549 milioane lei, va debuta anul acesta și este preconizată dureze patru ani. În total este vorba despre realizarea de construcții pe o suprafață de aproape 5 hectare.

"Prin realizarea proiectului de investiție imobiliară, actualele construcții propuse pentru consolidare și reabilitare, noile construcții și infrastructura aferentă vor fi dimensionate, dispuse și dotate corespunzător funcțiunilor necesare și nevoilor personalului, respectând standardele, normele și legislația de specialitate din domeniu. Toate spațiile vor avea un nivel deosebit în ceea ce privește dotările și finisajele interioare, asigurându-se un grad înalt de confort impus de standardele NATO. Proiectul de investiție imobiliară va cuprinde lucrări de demolare clădiri, lucrări de construire clădiri, construcții cu instalațiile aferente, amenajări militare cu rol de protecție, împrejmuiri, drumuri, alei și platforme, devieri rețele existente și proiectare de noi rețele de apă, canalizare, termice, gaz etc, refacere și redimensionare de branșamente la rețelele de utilități publice, după caz”.

Redăm mai jos câteva dintre obiectivele de investiții propuse:

1 2 3

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Dandanache

Acum 2 ani

Terenuri și arene pentru plătitorii de taxe pe când?
Raspunde

@@@

Acum 2 ani

Ne-am dat naibii! Sa vedeti acum preturi la locuinte, utilitati ;i ... fetite,,,
Raspunde

rammstein

Acum 2 ani

poate cu ocazia asta termina dna primar stadionul municipal!!!..sa aiba und ejuca echipa de fotbal a armatei nato meciurile cu echipe similare din rusia,china,congo si iran!!
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

si cu echipa feminina a primariei sibiu
Raspunde

cititor

Acum 2 ani

Si Palatul de Justitie ? Niciun leu ?
Raspunde

Cetateanul speriat

Acum 11 luni

Si nici un teren de golf? Apoi, astia de la NATO practica si gimnastica de camera. E plin de marturii video pe Pornhub (pentru toate orientarile)...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus