Duminică,
20.09.2020
Partial Noros
Acum
14°C

Osushi, experiența autentică a bucătăriei japoneze în Sibiu

26 Mai 2020 09:42

Osushi, experiența autentică a bucătăriei japoneze în Sibiu

Osushi aduce în Sibiu, de aproximativ șapte ani una dintre cele mai importante aspecte din cultura japoneză și anume arta culinară. Un concept transformat în realitate după o experiență acumulată la Cluj alături de bucătari japonezi experimentați. Este cunoscută în lume profunzimea, atenția la detalii, dedicarea și disciplina poporului japonez, de aceea Osushi este în sine un business bazat sută la sută pe menținerea calității produselor și a serviciilor. În bucătărie se respectă metoda tradițională de gătit, fără simplificarea niciunui procedeu, de aceea, să comanzi de la Osushi nu înseamnă doar să-ți potolești foamea ci și o experiență care te poartă în fascinanta gastronomie japoneză. Aurelian Dragomir, cel care a adus Osushi la Sibiu vorbește și despre țelul de a realiza o bucătărie sustenabilă din care să elimine pierderile și să refolosească absolut tot din materia primă. Clienții se pot bucura astfel, de preparate gustoase și surprinzătoare contribuind în același timp la viitorul planetei.

osushi - Cristi Cojocariu-2Osushi este la Sibiu din data de 1 decembrie anul 2013, când, Aurealian Dragomir, după ce a acumulat experiență în Cluj Napoca lucrând alături de doi bucătari japonezi experimentați, a lansat serviciul de livrare la domiciliu cu sushi și preparate calde japoneze. La Osushi se poate descoperi gustul autentic al mâncării sănătoase japoneze cu preparate ce conțin ingrediente proaspete, pregătite pe loc, imediat după ce s-a luat comanda. Până și povestea denumirii acestui restaurant este una plină de valoare. O' semnifică cel mai înalt nivel, superlativul în fața cuvântului în care este așezat. Osushi, înseamnă cel mai bun sushi. „Bucătăria japoneză este un simbol al perfecțiunii, o artă în sine. Îmbină armonios gustul cu vizualul, iar rezultatul este o experiență savuroasă și sănătoasă. Practicarea acestui tip de bucătărie necesită stăpânirea unor tehnici aparent simple, dar foarte solicitante. Este nevoie de multă practică și finețe pentru a ajunge ca peștele de sushi să fie perfect feliat, ca orezul să fie bine gătit și aromatizat cu oțetul, iar oțetul preparat cu cea mai mare grijă”, spune Aurelian Dragomir, manager Osushi.

Sushi - Cristi Cojocariu-4Aurelian vorbește și despre dorința de a le oferi celor care comandă de la restaurantul cu specific japonez adevărata calitate a acestei bucătării. „Implicarea noastră în menținerea calității produselor și a serviciilor este sută la sută. Suntem pentru consumatori și ne dorim ca toți cei care interacționează cu produsele noastre să simtă angajamentul pe care ni l-am luat și anume respectarea metodei japoneze tradiționale de gătit, fără a simplifica niciun procedeu. Începând de la spălarea orezului, până la execuția finală a preparatelor de sushi acordăm timpul necesar fiecărei etape. Toate sosurile folosite, precum și oțetul de orez pentru sushi sunt preparate în bucătăria noastră”. Deși se spune despre sushi că este o mâncare relativ nouă chiar și pentru japonezi, aceasta fiind gătită pentru prima dată la începutul secolului al XIX-lea, este cu adevărat un preparat special. Cea mai simplă definiție a sushi-ului este: pește pe orez. Cu toate acestea, sushi-ul îmbracă multe forme, iar în prepararea lui se folosesc multe ingrediente, cum ar fi avocado, castravete, morcov, creveți, caracatiță, fructe de mare și diferite sortimente de pește atât crud cât și gătit, fructe, chiar și carne de pui, vită sau rață. Datorită diversității acestor preparate, sushi se adresează unei game largi de doritori, începând de la 3 ani și până la 90+. Osushi oferă game variate ale preparatului, de la cele vegane, vegetariene, până la cele cu ingrediente gătite și crude.

Meniu sushi - Cristi Cojocariu-11Calitate și comenzi pe bază de rezervare

Pandemia de COVID-19 și-a pus amprenta pe viețile tuturor, însă, mulți dintre noi consideră că a fost și o perioadă din care am avut de învățat. Aurelian Dragomir vorbește despre ce a învățat și care au fost deciziile luate pentru a merge înainte, păstrând aceleași principii.

„Osushi face față cu bine perioadei de pandemie. Reducerea volumului de muncă ne ajută să oferim o calitate constantă, ajungând la o bună organizare si la o reducere semnificativă a pierderilor. Țelul nostru este NO WASTE - gătitul sustenabil cu amprenta negativă cât mai scăzută asupra mediului, eliminând pierderile și refolosind absolut tot din materia primă. Acesta este și motivul pentru care am decis ca bețele cu care se mănâncă să nu mai fie gratuite. Vor avea un cost de 5 lei pe set, iar la finalul unei luni, banii adunați vor fi donați către un ONG sau către o asociație care se ocupă de mediu. Pentru acele bețișoare se folosește lemn sau bambus, iar cei mai mulți dintre clienți le aruncă după ce le folosesc. Este o risipă pe care ne dorim să o valorificăm și să o îndreptăm către oameni aflați în nevoie sau către natură. Această luptă trebuie să o ducem împreună și să conștientizăm beneficiile pe termen lung. La Osushi preluăm comenzi numai pe bază de rezervare și avem trei - patru intervale zilnice pentru livrarea comenzilor”, spune Aurelian.
Astfel, pentru a putea savura preparatele Osushi se poate comanda de Marți până Sâmbăta între orele 09.00 și 21.30, iar Duminica între orele 09.00 și 15.00. Luni este închis.

Un proverb japonez spune „Dacă încerci, ai putea să reușești. Dacă nu încerci, nu o să reușești. Acest fapt este adevărat pentru toate lucrurile”. Este adevărat și pentru Osushi. Doar încercând preparatele reușești să descoperi adevărata bucătărie japoneză, chiar în Sibiu.

Comenzile se fac telefonic, la numărul de telefon 0724.030.921 sau online de pe site-ul restaurantului. Comenzile se pot ridica de pe Strada Târgu Vinului, nr 16 sau pot fi livrate la domiciliu. Mai multe detalii pot fi găsite și pe pagina de Facebook.

Sushi - Cristi Cojocariu-14 Sushi - Cristi Cojocariu-7 Local - Cristi Cojocariu-25 Local - Cristi Cojocariu-19

Comentarii

2 comentarii

Stroe vasilica

Acum 3 luni

Un local cochet curat,personalul de mare bun simt,cum numai in ardeal si banat gasesti,servire ireprosabila,politetea ,la ea acasa...NOTA ZECE !!!!AM SERVIT ACEST MENIU SI LA MADRID !!! CU FIICA MEA,AM MERS IN SPATIUL VERDE DINTRE BENZILE CASTELLANEI !!!!A FOST SUPER !!! LA SIBIU AM FOST CU FIICA MEA,SOTUL MEU,IUBITUL FIICEI...A FOST SUPER !!!!VOM REPETA EXPERIENTA CU PRIMA OCAZIE !!!!
Raspunde

Sorin

Acum 3 luni

Bucataria japoneza este cea mai rafinata din Asia alaturi de cea sud -coreana si poate cea mai sanatoasa din lume(e bazata pe multe vegetale,peste si produse din ocean).Orezul e pregatit in mod special.Nu este intamplator ca japonezii sant cei mai varsnici ca popor.Dar sushi e popular in Nord America, e o mancare scumputa, care nu ti-o permiti zilnic,dar va recomand California roll o combinatie teribila de vegetale roluite in orez.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus