Marţi,
11.05.2021
Cer Senin
Acum
23°C

Parcul din Piața Cluj va fi complet reconfigurat și modernizat

Parcul din Piața Cluj va fi complet reconfigurat și modernizat

Încep lucrările de reamenajare a parcului din Piața Cluj, după ce primarul Astrid Fodor a semnat contractul de lucrări în valoare de 1,3 milioane de lei cu firma SC Atlassport SRL Târgu Mureș. Acest proiect a fost propus de un sibian în cadrul programului de bugetare participativă.

 “Pe lângă investițiile în modernizarea cartierelor, a străzilor și școlilor, continuăm să inițiem astfel de proiecte care cresc calitatea vieții locuitorilor, oferindu-le modalități de petrecere a timpului liber. Fără a afecta vegetația, vom crea un loc de joacă pentru copii echipat corespunzător și un parc pentru recreere și odihnă pentru adulți, transformându-l astfel într-un spațiu de agrement nou.”(Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

În spațiul situat pe strada Tudor Vladimirescu, între străzile Kiev și Timișoara, se vor realiza următoarele lucrări:

Infrastructură:

  • Aleile existente vor fi reabilitate, împreună cu rețelele de apă și canalizare din zonă
  • Iluminatului public va fi modernizat prin montarea de stâlpi cu corpuri de iluminat cu LED, o parte din aceștia urmând să fie dotați cu prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile.
Dotări:
  • În centrul parcului va fi amplasată o fântână arteziană
  • Locul de joacă va fi complet modernizat și împrejmuit pentru siguranța copiilor; vom monta echipamente pentru copii cu vârsta de la 3 ani și până la 12 ani: leagăne, cățărătoare și jocuri pe asfalt
  • Se va crea o zonă de workout
  • Parcul va fi dotat cu mobilier urban: bănci, câteva mese, rastele pentru biciclete și coșuri de gunoi
  • Va fi instalat un hotspot care va asigura internet wireless gratuit cetățenilor care vin în parc.
Termenul de amenajare a acestei zone este de 75 de zile de emiterea ordinului de începere a lucrărilor care se va transmite constructorului în cursul săptămânii viitoare.

Comentarii

4 comentarii

Sammyr

Acum 11 luni

Terminati-va lucrarile incepute si pe urma apucativa de altele ca ne dati peste nas ca nu aveti fonduri. Ati facut Cartierul Broscarie si ati lasat o strada nefacuta de 1 an de zile si ne MINTITI ca pe copii ca nu mai aveti bani. Dar de 1 an tot cateceva faceti in Sibiu mai putin sa terminati SANTIERULdi Broscarie. Cand ploua nu mai poti iesii din bloc iar vara e praf si mizerie de nu poti tine un geam deschis din cauza prafului de pe drumul lasat balta. Am facut o gramada de Sesizari pe Sibiu City App si degeaba. Am invatat pe de rost raspunsurile. Nu mai avem Fonduri.
Raspunde

Marcel

Acum 11 luni

Din ce bani credeți că și-au in mărit in instituții salariile în plină pandemie?? De unde sa mai și mai aibă. Înțelegeți, prioritate au domeniile esențiale...
Raspunde

Afro

Acum 11 luni

Multe lucrari ar fi fost ideale sa fie incepute cand restrictiile de circulatie erau in toi.
Raspunde

dancp2

Acum 11 luni

de ce nu ati facut aceste lucrari acum 3 ani,sau acum 2 ani? pe mine nu ma prosteste primaritza fdgr
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus