Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Parcul din Piața Cluj va fi complet reconfigurat și modernizat

Parcul din Piața Cluj va fi complet reconfigurat și modernizat

Încep lucrările de reamenajare a parcului din Piața Cluj, după ce primarul Astrid Fodor a semnat contractul de lucrări în valoare de 1,3 milioane de lei cu firma SC Atlassport SRL Târgu Mureș. Acest proiect a fost propus de un sibian în cadrul programului de bugetare participativă.

 “Pe lângă investițiile în modernizarea cartierelor, a străzilor și școlilor, continuăm să inițiem astfel de proiecte care cresc calitatea vieții locuitorilor, oferindu-le modalități de petrecere a timpului liber. Fără a afecta vegetația, vom crea un loc de joacă pentru copii echipat corespunzător și un parc pentru recreere și odihnă pentru adulți, transformându-l astfel într-un spațiu de agrement nou.”(Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

În spațiul situat pe strada Tudor Vladimirescu, între străzile Kiev și Timișoara, se vor realiza următoarele lucrări:

Infrastructură:

  • Aleile existente vor fi reabilitate, împreună cu rețelele de apă și canalizare din zonă
  • Iluminatului public va fi modernizat prin montarea de stâlpi cu corpuri de iluminat cu LED, o parte din aceștia urmând să fie dotați cu prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile.
Dotări:
  • În centrul parcului va fi amplasată o fântână arteziană
  • Locul de joacă va fi complet modernizat și împrejmuit pentru siguranța copiilor; vom monta echipamente pentru copii cu vârsta de la 3 ani și până la 12 ani: leagăne, cățărătoare și jocuri pe asfalt
  • Se va crea o zonă de workout
  • Parcul va fi dotat cu mobilier urban: bănci, câteva mese, rastele pentru biciclete și coșuri de gunoi
  • Va fi instalat un hotspot care va asigura internet wireless gratuit cetățenilor care vin în parc.
Termenul de amenajare a acestei zone este de 75 de zile de emiterea ordinului de începere a lucrărilor care se va transmite constructorului în cursul săptămânii viitoare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Sammyr

Acum 3 ani

Terminati-va lucrarile incepute si pe urma apucativa de altele ca ne dati peste nas ca nu aveti fonduri. Ati facut Cartierul Broscarie si ati lasat o strada nefacuta de 1 an de zile si ne MINTITI ca pe copii ca nu mai aveti bani. Dar de 1 an tot cateceva faceti in Sibiu mai putin sa terminati SANTIERULdi Broscarie. Cand ploua nu mai poti iesii din bloc iar vara e praf si mizerie de nu poti tine un geam deschis din cauza prafului de pe drumul lasat balta. Am facut o gramada de Sesizari pe Sibiu City App si degeaba. Am invatat pe de rost raspunsurile. Nu mai avem Fonduri.
Raspunde

Marcel

Acum 3 ani

Din ce bani credeți că și-au in mărit in instituții salariile în plină pandemie?? De unde sa mai și mai aibă. Înțelegeți, prioritate au domeniile esențiale...
Raspunde

Afro

Acum 3 ani

Multe lucrari ar fi fost ideale sa fie incepute cand restrictiile de circulatie erau in toi.
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

de ce nu ati facut aceste lucrari acum 3 ani,sau acum 2 ani? pe mine nu ma prosteste primaritza fdgr
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus