Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Considerente sociale si psihologice ale doliului, semnalate de o firma de servicii funerare

Considerente sociale si psihologice ale doliului, semnalate de o firma de servicii funerare

Conform Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, doliul reprezinta "durerea profunda cauzata de moartea cuiva apropiat", dar si "atitudinea indurerata a celui caruia i-a murit cineva". Cu toate acestea, atunci cand este folosit in limbajul curent, cuvantul respectiv desemneaza de regula hainele de culoare inchisa pe care cei indurerati trebuie sa le poarte o anumita perioada dupa trecerea in nefiinta a unei persoane dragi. Despre aceasta ultima acceptiune vom vorbi si noi in continuare, punand accent mai degraba pe considerentele psihologice decat pe cele religioase.

In cazul in care sunteti mai tanar si va imbracati de obicei in nuante intunecate, precum bleumarin, gri inchis sau chiar negru, cu siguranta i-ati auzit pe parintii sau bunicii dumneavoastra spunand ca "nu se cade". Cei in varsta nu au nimic cu gusturile dumneavoastra, ci pur si simplu asociaza negrul cu moartea, iar doliul este singura ocazie cand acestia poarta culoarea respectiva. De obicei, vesmintele in aceste nuante, inclusiv basmaua sau palaria, dresurile, incaltamintea si panglica specifica se poarta pentru o perioada de sase saptamani sau patruzeci de zile.

Insa care este motivatia pentru care se poarta doliu? Raspunsul il ofera firma de servicii funerare Casa Bucur, al carei site poate fi consultat la adresa funerarii-bucuresti.ro. In primul rand, vorbim despre traditie, care nu are nevoie de nicio explicatie suplimentara, avand in vedere ca persoanele religioase pur si simplu respecta aceste cutume, arata casa de servicii funerare amintita mai sus. Astfel, imediat dupa trecerea in nefiinta a persoanei apropiate, credinciosul va imbraca straiele de doliu si, pe perioada acestuia, nu va purta nicio culoare deschisa.

servicii funerare servicii funerare

Firma de servicii funerare arata ca doliul are o componenta profund sociala, intrucat da de veste celorlalte persoane faptul ca purtatorul trece printr-o grea suferinta. Astfel, daca sunteti un vecin sau o cunostinta mai indepartata, care nu a fost anuntata de respectivul deces, veti afla in momentul in care veti vedea rudele persoanei trecute in nefiinta purtand doliu. In acele clipe, singurele replici potrivite sunt "Condoleante" sau "Dumnezeu sa il/o ierte". Pe de alta parte, daca sunteti un strain, va recomandam sa va purtati cu grija si condescendenta cu o asemenea persoana, deoarece trece prin momente dificile.

Un alt aspect reliefat de firma de servicii funerare il reprezinta motivatia personala a rudelor indurerate de a purta doliu. Pe langa traditie, acestea pot invoca motive precum corelarea starii de spirit cu vestimentatia, pastrarea vie a memoriei celui plecat, mentinerea unei atitudini rezervate dictate de vesmintele respective etc. Indiferent care ar fi explicatia pentru care o persoana decide sa poarte doliu, cel mai important este sa respectam decizia acesteia, chiar daca noi la randul nostru nu purtam haine in astfel de culori inchise.

Casa Bucur - Servicii funerare complete

Firma de servicii funerare Casa Bucur preia toate aspectele organizatorice si birocratice ale inmormantarii, pentru ca dumneavoastra sa puteti petrece timpul alaturi de celelalte rude indurerate si sa va gestionati in liniste trairile sufletesti. Astfel, veti beneficia de produse funerare (sicrie, pachete pentru pomana si parastas, coroane, jerbe si monumente funerare) si servicii complete non-stop (imbalsamare/tanatopraxie, inhumare/incinerare, transport funerar, repatriere decedati, consultanta funerara predeces).

Articol realizat de iAgency

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus