Joi,
13.06.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Primăria Sibiu a contractat lucrările de reabilitare termică a trei blocuri din Sibiu

Primăria Sibiu a contractat lucrările de reabilitare termică a trei blocuri din Sibiu

Vineri, 29 mai, primarul Astrid Fodor a semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea termică a trei clădiri de blocuri situate pe Aleea Biruinței, nr. 5, Calea Dumbrăvii, nr. 26 și respectiv strada Rusciorului, nr. 31, bloc 16, în vederea creșterii eficienței energetice.

Acesta este un proiect finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional, Axa 3 – clădiri rezidențiale.

“Contractul de finanțare din fonduri europene a fost semnat în 2019 și am organizat de șase ori procedura de achiziție până când am reușit să contractăm lucrările, pentru că ofertanții nu s-au prezentat. Scopul proiectului este acela de a reduce consumul de energie pentru încălzirea locuințelor și, în consecință, scăderea emisiilor de dioxid de carbon, dar și îmbunătățirea aspectului clădirilor”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu

Contractul a fost semnat cu firma SC Balor Cons SRL, valoarea lucrărilor ridicându-se la 1,8 milioane de lei. În primele două luni după semnarea contractului, firma contractată va realiza proiectul tehnic și va obține avizele necesare. Apoi, în termen de nouă luni, va executa următoarele lucrări:

  • Închiderea balcoanelor cu zidărie BCA și tâmplărie termoizolantă
  • Izolarea fațadelor clădirii prin anvelopare cu vată minerală și polistiren
  • Izolarea termică a plăcii peste ultimul nivel încălzit și a planșeului peste subsolul neîncălzit
  • Reparații la acoperiș, inclusiv la sistemul de colectare și scurgere a apei de ploaie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1453

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus