Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

La Spitalul Județean din Sibiu s-au reluat intervențiile chirurgicale considerate urgențe

La Spitalul Județean din Sibiu s-au reluat intervențiile chirurgicale considerate urgențe

De astăzi, 2 iunie, la Spitalul Clinic Județean Sibiu se reiau intervențiile chirurgicale noncovid considerate urgențe urmând ca treptat să fie reluate și celelalte intervenții, anunță reprezentanții instituției.

„Prioritară este reluarea activității secțiilor chirurgicale și ulterior a celorlalte secții. Facem eforturi pentru reluarea operaţiilor pentru pacienţii care nu au COVID-19, dar ne dorim ca acesta să fie realizată în condiții de maximă siguranță. De aceea, spitalul va organiza etapizat sectoare destinate pacienților COVID pozitiv pentru secțiile chirurgicale și medicale, distincte față de zonele verzi”, transmite Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al spitalului.

Se vor menține, în continuare, ca zonă roșie Secțiile de Boli Infecțioase, cu posibilitate de extindere a acesteia și organizarea unui compartiment individual de Terapie Intensivă. Totodată se fac modificări la sistemul tampon din Unitatea de Primiri Urgențe care va fi relocat într-un sistem modular a cărui instalare este în desfășurare.

În clipa de față capacitatea SCJU Sibiu este de 774 de paturi în regim de spitalizare continuă, dintre care 332 de paturi sunt pentru „zona verde” și 442 de paturi pentru pacienții COVID-19 (zonă roșie). Din zona roșie, este ocupat efectiv, conform datelor primite vineri, 29 mai, un procent de aproape 12%, care indică o scădere a numărului de pacienți internați.

În zona roșie sunt incluse pavilioanele: Boli Infecțioase, Dermatologie, Oftalmologie, întreaga clădire medicală și tot pavilionul chirurgical cu Unitatea de Primiri Urgențe și secția ATI.

În ceea ce privește strategia de reorganizare a spitalului în viitorul apropiat, reprezentanții instituției spun că s-a solicitat reducerea numărului de clădiri dedicate sectorului COVID (zona roșie).

„În momentul de față SCJU Sibiu a solicitat Direcției de Sănătate Publică Sibiu reducerea numărului de clădiri dedicate sectorului COVID (zona roșie), astfel încât, într-un timp cât mai scurt, să putem reintroduce în circuitul funcțional toate secțiile spitalului, în funcție de evoluția contextului  epidemiologic”, mai spune Decebal Todăriță.

În același timp, protocolul de colaborare dintre spitale rămâne în vigoare, cu respectarea posibilităților practice de activitate a acestora, și va fi reactualizat și adaptat pe măsura evoluției numărului de pacienți COVID.

„Știm cât de importantă este reluarea consultațiilor și a tratamentelor și, cu precădere, a  intervențiilor chirurgicale în cadrul Spitalului Județean de Urgență Sibiu, mai ales pentru pacienții pentru care operația este o etapă obligatorie în tratarea afecțiunilor de care suferă. Facem eforturi ca  realizarea operațiilor în spital să se facă de săptămâna viitoare, în primă fază pentru urgențe și cazurile care nu pot fi amânate din punct de vedere chirurgical, apoi treptat pentru celelalte specialități”, transmit reprezentanții Spitalului Clinic Judeațean Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 950

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus