Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
20°C

Poluare pe Valea Săpunului: apa a devenit ”ca laptele” din cauza unor deversări din Șelimbăr | Video

Poluare pe Valea Săpunului: apa a devenit ”ca laptele” din cauza unor deversări din Șelimbăr | Video

Pe parcursul unei întregi zile nelucrătoare, în Valea Săpunului au fost deversate cantități mari de lichid alb. Autoritățile nu au reușit, deocamdată, să afle cine sunt vinovați și cu ce au fost poluate apele pârâului care desparte Șelimbărul de Sibiu.

Rezultatul deversărilor în Valea Săpunului au fost sesizate, mai întâi, de locuitorii de pe strada Rahova (din zona spațiilor amenajate pentru grătare). ”Am sunat la Mediu, dar nu răspunde nimeni. Probabil sâmbătă au liber, iar ticăloșii care deversează în pârâu știu asta. Apa este albă ca laptele și are miros ciudat”, a transmis Irina Oprea, o locuitoare a zonei pe adresa redacției Turnul Sfatului. Sesizarea ei a fost trimisă sâmbătă, în jurul orei 14:00, când efectul deversărilor era vizibil de câteva ore deja. ”De șase ani locuiesc lângă pârâu, dar nu am mai văzut astfel de situații”, a adăugat Irina Oprea.

Patru ore mai târziu, Valea Săpunului era tot ”albă ca laptele”: deversările în pârâu continuau nestingherite, prin intermediul unei canalizări pluviale. Din informațiile culese de Turnul Sfatului, această rețea de canalizare colectează apele meteorice din Șelimbăr – zona Avantgarden. Iar raportat la cantitățile mari care au curs în pârâu, cel mai probabil este vorba ”de cineva care s-a «înțepat» ilegal în rețeaua de canalizare pluvială”.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, în Valea Săpunului au curs cantități mari de lichide albe, prin intermediul unei canalizări pluviale

Deocamdată, nu există vinovați

Turnul Sfatului a scris în cursul zilei de duminică pe adresa Gărzii de Mediu Sibiu referitor la acest incident. Aceștia au anunțat că cei de la Apele Române au fost cu o zi înainte (sâmbăta) în zonele afectate și au prelevat probe. ”Astăzi (duminică -n.r.) zona a fost verificată din nou de către reprezentanții Gărzii de Mediu, însă pe cursul pârâului astăzi nu mai era absolut nicio urmă vizibilă în apă (culoare albicioasă), comparativ cu fotografiile transmise de dvs. În momentul unei poluări accidentale avem rugămintea de a apela prin 112 dispeceratul pentru Situații de Urgență”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu.

În ceea ce privește probele prelevate de Serviciul de Gospodărire a Apelor Române Sibiu, acestea nu au, deocamdată, un rezultat. ”Probele sunt în lucru. Cu astfel de situații nu ne-am mai confruntat în zonă. Deversările au venit de pe «un pluvial» și nu avem cum să spunem cine le-a descărcat, trebuie verificate rețelele din zona Șelimbărului, care cum și unde se descarcă. E o întreagă îmbârligătură acolo”, au arătat specialiștii Apelor Române, pentru Turnul Sfatului.

Administratori ai rețelei pluviale prin intermediul căreia au fost realizate deversările sunt reprezentanții Primăriei din Șelimbăr. Cărora Turnul Sfatului le-a solicitat, în cursul zilei de marți, un punct de vedere pe acest subiect.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2370

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus