Vineri,
19.08.2022
Cer Senin
Acum
32°C

Doi din cei trei directori ai Drumuri și Poduri au demisionat

Doi din cei trei directori ai Drumuri și Poduri au demisionat

Directorul general și cel de Producție au decis să părăsească funcțiile ocupate în cadrul societății Drumuri și Poduri. Societatea este deținută de Consiliul Județean Sibiu.

În cazul lui Ovidiu Spătari (foto principală), cel care a preluat funcția de director general în urma unui concurs organizat în septembrie 2017, plecarea acestuia este pusă pe seama reîntoarcerii la Hidroelectrica. ”E vorba de o opțiune personală de a mă reîntoarce în cadrul societății Hidroelectrica SA, pe o funcție pe care am mai deținut-o în perioada 2009 – 2012, de inginer-șef al Uzinei Sibiu. Este strict o opțiune profesională personală”, spune Ovidiu Spătari, pentru Turnul Sfatului.

Ovidiu Spătari a revenit la Hidroelectrica din data de 2 iunie 2020 și spune că plecarea sa a fost anunțată ”din timp”, dar a fost amânată de restricțiile impuse de pandemie și de chestiuni importante pentru Drumuri și Poduri, cum ar fi negocierea unui nou contract pentru administrarea drumurilor județene. ”Mi-am atins, zic eu, în mare parte obiectivele propuse la Drumuri și Poduri. Societatea a înregistrat anul trecut un profit substanțial, iar anul acesta – trecând peste perioada complicată a pandemiei – situația este și mai bună, pentru că a fost negociat și semnat un nou acord-cadru cu Consiliul Județean Sibiu, pe o perioadă de patru ani”, arată Ovidiu Spătari.

Tensiuni mocnite

Spătari nu este singurul director care părăsește societatea al cărei unic acționar este Consiliul Județean Sibiu. Săptămâna aceasta este ultima în postura de director de producție al Drumuri și Poduri și pentru Gabriel Goreaev. El a ocupat acest post din martie 2013.

Gabriel Goreaev nu a putut fi contactat până la ora publicării acestui material.

Surse din interiorul societății au arătat că plecarea celor doi directori vine pe fondul unor tensiuni în creștere la nivelul conducerii societății, pe care Ovidiu Spătari le-a negat ca fiind la baza deciziei de a pleca.

În prezent, director interimar al societății a fost numit Nicolae Cocoș, jurist al companiei de aproximativ un an.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3586

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus