Duminică,
12.07.2020
Innorat
Acum
17°C

Dr. Liliana Coldea, managerul Spitalului Județean: Nu eu am organizat concursul de manager

04 Iunie 2020 10:02

Dr. Liliana Coldea, managerul Spitalului Județean: Nu eu am organizat concursul de manager

Dr. Liliana Coldea a reacționat cu privire la răspunsul dat de Ministerul Sănătății în urma sesizării transmise de PSD Sibiu, răspuns prin care se solicită Consiliului Județean Sibiu anularea concursului pentru funcția de manager al Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Medicul Liliana Coldea spune că spitalul nu este un câmp de luptă pentru formațiunile politice, că nu ea a fost cea care a organizat concursul ci doar a candidat așa cum ar fi făcut orice medic și că nu-și dorește decât să-și facă datoria față de pacienți.

„Spitalul nu este câmp de luptă pentru formațiunile politice. Interesele mele cât și ale colegilor mei sunt sănătatea și tratarea cu profesionalism a pacienților în condiții de siguranță și la cele mai înalte standarde. Suntem total dezinteresați de interesele politice. Nu eu am organizat concursul de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență, eu am fost candidat la fel cum putea fi oricine s-ar fi înscris la concurs. Doresc să îmi pun în practică programul de management pe care l-am demarat de la preluarea funcției. Atât noi - conducerea spitalului, cât și noi medicii spitalului vrem să ne facem datoria față de pacienți”, scrie managerul pe pagina de facebook.

Vă reamintim că medicul Liliana Coldea a preluat șefia Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu în 11 mai. Aceasta a fost singurul candidat înscris în concurs și a fost admisă cu nota 9,82. Ministrul Sănătății a semnat, atunci decizia de numire în funcție.

Acum, însă, în răspunsul înregistrat cu nr. 623/28.05.2020, transmis de Ministerul Sănătății către PSD Sibiu și semnat de secretarul general, Nicoleta Rusu, scrie că Direcția de Control și Integritate/Serviciul Control din cadrul ministerului” a constatat încălcarea art. 5, alin. 1 art. 6 alin. 2, alin 7, art. 8 lit. g, art. 13 alin. 6 și art. 17, din Regulamentul de Organizare și Desfășurare a Concursului pentru ocuparea funcțiilor de manageri, persoane fizice, ai spitalelor de sub autoritatea Consiliului Județean (CJ) Sibiu, aprobat prin dispoziția Președintelui CJ Sibiu nr. 16/20.01.2017. „Cu alte cuvinte, doamna Cîmpean nu a respectat tocmai actele normative întocmite și aprobate de ea în 2017”, susțin social-democrații.

Vizualizari: 1151

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Cultură, Social
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus