Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

”Curat Caragiale”. Daniela Cîmpean a primit alt răspuns decât PSD pe tema șefiei Spitalului județean

”Curat Caragiale”. Daniela Cîmpean a primit alt răspuns decât PSD pe tema șefiei Spitalului județean

În timp ce PSD a primit o adresă potrivit căreia Ministerul Sănătății va demara un nou concurs pentru conducerea Spitalului județean, Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, susține că ea a primit un alt document, în care reluarea concursului este doar o recomandare.

”Președinta Consiliului Județean nu a avut nicio legătură cu acest concurs”, a afirmat, joi, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, în subordinea căruia funcționează Spitalul Județean. Spital la a cărui conducere a ajuns Liliana Coldea, în urma unui concurs care a fost organizat în condiții de nelegalitate, după cum se arată într-o adresă primită de PSD Sibiu pe 28 mai de la Ministerul Sănătății condus de liberalul Nelu Tătaru (detalii despre această adresă puteți citi aici).

Tot pe 28 mai și tot de la Ministerul condus de Tătaru, președinta liberală a CJ Sibiu spune că a primit o adresă pe același subiect. Dar în acea adresă doar s-a recomandat analizarea condițiilor de legalitate ale concursului. Textual, recomandarea era de ”a nu se emite actul administrativ de numire în funcție și a se demara procedurile legale pentru organizarea concursului în vederea ocupării funcției de manager, în condiții de legalitate”. 

Actul administrativ invocat în adresa trimisă Danielei Cîmpean – cel de numire a Lilianei Coldea - a fost, însă, semnat de aceasta de pe 21 mai. Adică în cea de-a doua zi în care legislația i-a permis să semneze ordinul de numire a Lilianei Coldea în funcția de manager. Până pe 20 mai, deoarece Spitalul județean era transferat în subordinea Ministerului Sănătății având în vedere epidemia de Covid-19, Liliana Coldea a fost numită manager-interimar de către ministrul Nelu Tătaru.

Nu se schimbă nimic. Decât în instanță

Chiar dacă s-a dezis de implicare în organizarea concursului pentru șefia Spitalului – în care singura ei atribuire a fost cea de numire a doi membri din consiliul de administrație în comisia de concurs -, Daniela Cîmpean apără legalitatea modului în care acesta s-a derulat.

”Vă spun direct și răspicat: acest concurs s-a desfășurat cu respectarea condițiilor legale. Regulamentul pe baza căruia a fost organizat concursul a fost aprobat în 2017 și pe baza lui, Consiliul de administrație al Spitalului a organizat și concursul în urma căruia manager a fost ales domnul Benchea. Dar atunci nimeni nu a contestat regulamentul”.

Daniela Cîmpean spune că dacă nu ar fi semnat numirea Lilianei Coldea în fruntea Spitalului, atunci aceasta din urmă ar fi putut apela la instanță pentru a obliga la semnarea ordinului de numire în funcție, ca urmare a promovării concursului.

Pe de altă parte, Daniela Cîmpean spune că actuala situație generată ca urmare a adreselor emise de către Ministerul Sănătății nu va avea nicio continuare. ”Din punctul meu de vedere există o dispoziție de numire în funcție și un contract de management încheiat în condiții legale. Managerul va rămâne în funcție atâta timp cât nu există o decizie judecătorească în care să fie stabilit altfel”, a mai afirmat președinta CJ Sibiu.

Ea pune actuala situație pe seama contextului electoral și a cerut social-democraților sibieni să se adreseze ”autorităților competente” atunci când au diferite suspiciuni.

La Spital nu a ajuns nicio adresă

Fosta șefă a Spitalului general CF Sibiu, Liliana Coldea, spune că ”pe mine nu m-a afectat acest scandal”. ”Eu m-am înscris pentru a aduce valoare acestui spital. Știam care sunt punctele lui slabe. Mie îmi spuneau pacienții care alegeau Spitalul CF, că de aceea vin de la Spitalul județean deoarece sunt un medic bun, avem medici buni, vorbim frumos cu pacienții, avem mâncare bună și condiții hoteliere bune”, a declarat Liliana Coldea.

Legat de concursul organizat în perioade epidemiei de Covid-190 – concurs pe care l-a promovat fiind singura candidată – dr. Liliana Coldea spune că nu a primit niciun document de la Ministerul Sănătății. ”Ne-au fost solicitate doar anumite documente considerate necesare în timpul controlului”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2913

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ion Ic

Acum 3 ani

Atata vreme cat exista "PSD" intr-un titlu sau context, inseamna ca n-am evoluat in nici un fel, ca societate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus