Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Numărul locurilor de muncă vacante la Sibiu a scăzut cu peste 70%

Numărul locurilor de muncă vacante la Sibiu a scăzut cu peste 70%

AJOFM Sibiu anunță că numărul locurilor de muncă vacante în această săptămână este cu aproape 70% mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu a anunțat miercuri după-masă că în județul Sibiu există în acest moment disponibile 316  locuri de muncă vacante oferite de 43 angajatori.

”Din totalul locurilor de muncă, trei posturi (asistent medical generalist , inginer căi ferate drumuri şi poduri, reprezentant comercial) se adresează persoanelor cu studii superioare,  în timp ce 313 sunt pentru persoane fără studii superioare”, a transmis AJOFM într-un comunicat de presă.

În aceeași perioadă a anului trecut instituția anunța disponibile 1157 de job-uri, oferite de 77 de angajatori, ceea ce înseamnă o scădere de peste 70%.

Purtătorul de cuvânt al instituției a explicat pentru Turnul Sfatului că, de obicei, la început de lună numărul job-urilor vacante este mai redus din cauza procedurilor.

”Întotdeauna la începutul lunii numărul anunțurilor este mai scăzut pentru că la final de lună expiră ofertele și angajatorii trebuie să le înnoiască, ori nu toți se grăbesc să facă asta încă din primele zile”, a declarat Dana Radu.

Rata șomajului în Sibiu la final de luna mai era de la 2.07%.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 929

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus