Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
9°C

Clinica Ofta Total, servicii complete de oftalmologie: Ne pregătim pentru transplantul de cornee

Clinica Ofta Total, servicii complete de oftalmologie: Ne pregătim pentru transplantul de cornee

Clinica Ofta Total din Sibiu este un centru medical complex care se axează pe tot ceea ce ține de oftalmologie și patologie oftalmologică. De acolo vine și numele clinicii. Gama de servicii este extrem de largă, de la diagnostic, investigații amănunțite, intervenții chirurgicale și până la servicii de optică medicală. De asemenea, clinica a făcut demersurile necesare pentru obținerea avizelor în vederea adăugării pe lista de servicii a transplantului de cornee. În momentul în care demersurile vor fi finalizate, Ofta Total va deveni prima clinică privată  oftalmologică din Sibiu care va face această intervenție. Opt medici oftalmologi specialiști și primari, lucrează în clinică, iar cinci dintre aceștia au contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate, ceea ce înseamnă că pacienții au parte de consultații absolut gratuite.

În spatele Clinicii Ofta Total se află medicul oftalmolog Adriana Stănilă, alături de fiul ei, medicul Dan Stănilă. Provenind dintr-o familie cu tradiție în medicină, tatăl Adrianei Stănilă fiind la rândul lui medic, aceasta deschide în anul 1993 un cabinet oftalmologic, care funcționează timp de 20 de ani pe strada Magheru, la numărul 30. După toată experiența acumulată și cu ajutorul fondurilor europene, în anul 2013 se înființează clinica Ofta Total, un vis devenit realitate. Alături de fiul ei își doresc să ofere pacienților toată gama de servicii în domeniul oftalmologiei, de aici și numele de Ofta Total. După șapte ani de activitate Clinica Ofta Total a ajuns la standardul pe care cei doi medici și l-au propus, astfel că pacienții lor beneficiază de aproape toată gama de servicii medicale oftalmologice și de optică medicală. Vorbim aici despre consultații oftalmologice, intervenții chirurgicale și optică medicală. Pe partea de chirurgie se pot face operații de cataractă, glaucom, strabism, chirurgie plastică palpebrală,  chirurgie refractivă corneană, pentru scăderea dioptriilor sau chirurgie de pol posterior ce ține de partea posterioară a ochiului, chirurgia vitreo-retiniană.

Intervenții non-invazive prin tehnologie de ultimă generație

Un plus adus clinici Ofta Total este și aparatura de ultimă generație cu care medicii lucrează. Aparatele performante ale clinicii ajută ca, majoritatea intervențiilor chirurgicale să fie minim invazive. Unul dintre aceste aparate este Angio – OCT, un tomograf în coerență optică recomandat în afecțiuni vasculare ale retinei - ocluzii arteriale, venoase, în glaucom, în degenerescența maculară legată de vârstă, în retinopatie diabetică și alte afecțiuni retiniene.

„Aparatul are o frecvență de scanare mult mai mare și are capacitatea de a scana și de a vizualiza în detaliu vascularizația retiniană. Fără acest aparat, procedura era posibilă prin introducerea unei substanțe de contrast pentru a se vedea culoarea vaselor de sânge și a face poze. Trebuie ca medicul să aibă precizia de a face pozele chiar în momentul în care substanța de contrast intră în circulația retiniană. Procedura putea dura și până la o oră, iar investigațiile trebuiau să fie amănunțite, pentru a se ști dacă pacientul este sau nu alergic la substanța de contrast. Cu  Angio – OCT procedura durează până într-un minut, dacă pacientul este cooperant, iar tomograful dă nenumărate detalii despre circulația coroidiană și retiniană. Este un aparat mult mai practic atât pentru pacienți, cât și pentru medici”, spune medicul Dan Stănilă.

Un alt aparat de înaltă tehnologie este și combina oftalmologică cu Auto Kerato Refractometru și foropter digital un aparat cu ajutorul căruia se poate testa și ajusta vederea atât pentru distanță, cât și pentru aproape. Acesta măsoară automat, computerizat refracția oculară și raza de curbură a corneei. Este un aparat extrem de precis și ușor de folosit.

Unul dintre ultimele aparate achiziționate de clinica Ofta Total este Tango Reflex, un laser care poate să distrugă opacitățile din câmpul vizual. Este vorba despre acele miodezopsii (denumirea științifică) sau „musculițe zburătoare” cum le numesc mulți dintre pacienți.

„Sunt puncte negre care apar în câmpul vizual, iar când ochiul se mișcă, aceste puncte se mișcă și ele. Cel mai adesea apar odată cu înaintarea în vârstă. Aceste puncte negre sunt, de fapt, o leziune degenerativă. Laserul distruge aceste opacități din interiorul globului ocular. Intervenția este una non-invazivă”, mai spune medicul Dan Stănilă.

Tot acest laser este folosit și pentru SLT (trabeculoplastie selectivă laser), o metodă, de asemenea non-invazivă pentru  tratarea glaucomului.

Tratamentul cataractei, la clinica Ofta Total se face prin metode de ultimă generație cu ajutorul laserului cu femtosecunde, care face jumătate din operație dirijată de laser și jumătate se face cu un alt aparat cu ultrasunete.

„Este vorba despre aparatul LenSx. Cu ajutorul acestuia când faci procedura cu laser tu nu deschizi globul ocular. El merge pe scanarea tomografică, vizualizezi pe aparat polul anterior al globului ocular și îl programezi să taie foarte precis, exact cât vrei să tai din cornee, capsula anterioară și  cristalin. Incizia corneană va fi deschisă în timpul doi al operației ca să intri în globul ocular și să extragi nucleul cristalinian și cortexul. Energia se focalizează exact unde stabilești tu pe tomograf. Același laser se folosește și pentru chirurgia refractivă corneană, prin care se micșorează dioptriile. Laserul cu femtosecunde efectuînd flapul cornean și laserul cu excimer efectuînd ablația. Este o metodă mult mai prietenoasă și precisă”, mai spune medicul Dan Stănilă.

Servicii de Optică Medicală 

În întâmpinarea nevoilor pacienților vin și serviciile de optică medicală. În cadrul clinicii se poate realiza tot ceea ce ține de ochelari și de montajul lor. Clinica are un stoc de lentile, o mașină de șlefuit lentile și o gamă variată de rame. Astfel, în cazuri care nu sunt speciale, ochelarii pot fi făcuți și în două ore. Dacă este însă vorba despre situații mai complicate unde este nevoie de lentile cu dioptrii mari sau lentile cilindrice, atunci aceste lentile trebuie comandate, iar finalizarea ochelarilor poate dura câteva zile. De asemenea, la Ofta Total pot fi găsite lentile de contact. Este vorba atât despre lentile de contact moi, care sunt uzuale, pentru corecția viciului de refracție, dar și lentile speciale care se pot folosi și în alte patologii corneene.

„Credem că românii au dreptul la produse de calitate. Preţuim foarte mult vederea oamenilor, încercând să oferim fiecăruia cea mai bună variantă pentru bugetul disponibil. Ne-am propus să folosim doar produse de bună calitate, prin parteneriatele cu cei mai mari producători”, spune medicul Stănilă.

Clinica Ofta Total a început demersurile pentru transplantul de cornee

Pe lângă tehnologia avansată, ceea ce recomandă clinica Ofta Total este echipa formată din opt medici specialiști dedicați. Cinci dintre aceștia lucrează cu Casa de Asigurări de Sănătate, ceea ce înseamnă că toți paciențiii asigurați beneficiază de consultație de bază gratuită. Cu ajutorul acestora, serviciile medicale ale clinicii sunt complete, cu atât mai mult cu cât de un an s-au început  demersurile pentru obținerea acreditărilor necesare în realizarea transplantului de cornee. Deja a fost achiziționat un aparat cu ajutorul căruia se pregătește grefa de cornee înainte de transplant. De asemenea clinica  are deja  contract cu o bancă de cornee din Italia, pentru că, în România, încă nu există o astfel de instituție. Odată ce acreditările vor fi primite, Clinica Ofta Total va deveni prima clinică privată din Sibiu în care se va face o astfel de intervenție.

Echipa:  Prof Dr. Adriana Stănilă,  Dr. Dan Mircea Stănilă, asistent universitar, Dr. Elena Mihai  Dr. Mihaela Florescu, Dr. Vlad Rusu, Dr. Andreea Botezan, Dr. Alina Adriana Panga, Dr. Cristina Roth. Oftalmologi desăvârșiți, doctori în medicină.

Date de contact

Str. Semaforului, nr. 4, Sibiu, România

t:  0269-43.64.80, optica 0269-24.54.80

e-mail: stanilasibiu@gmail. com

website: www.drstanila.com

Program: zilnic Luni- Vineri 9-20

 

 

 

 

 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus