Sâmbătă,
01.10.2022
Partial Noros
Acum
25°C

Grădinițele de stat nu se deschid de luni, în Sibiu: Este nevoie de timp pentru pregătire

Grădinițele de stat nu se deschid de luni, în Sibiu: Este nevoie de timp pentru pregătire

În contextul anunțului făcut în această după-amiază de purtătorul de cuvânt al Guvernului României care a anunțat, că de luni se pot deschide și grădinițele și creșele, nu doar cele private, reprezentanții Inspectoratului Județean Sibiu (IȘJ) vin cu precizări. La solicitarea Turnul Sfatului aceștia spun că redeschiderea unităților preșcolare ar putea să mai dureze. Potrivit autorităților, este nevoie de un ordin comun a trei ministere, pentru ca lucrurile să se pună în mișcare, iar acest ordin se află, în acest moment, în lucru.  

Reprezentanții IȘJ Sibiu spun că, pentru redeschiderea grădinițelor și creșelor de stat pe perioada verii, este nevoie de ordinul comun al Ministerului Educației, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii și Protecției Sociale. În momentul în care ordinul va fi făcut public, creșele și grădinițele de stat vor intreprinde măsurile necesare pentru punerea în aplicare a acestei decizii.

„În momentul în care acest ordin va apărea, grădinițele și creșele trebuie să-și pregătească în detaliu toate activitățile specifice. Trebuie să-și realimenteze blocul alimentar, pentru că pe perioada stării de urgență contractele au fost suspendate, trebuie distribuiți copiii în clase, să fie puse la punct turele, pentru a nu interacționa tot personalul, trebuie luată legătura cu părinții pentru a se vedea care este numărul copiilor care vor frecventa creșa sau grădinița pe perioada verii, iar părinții trebuie să obțină avizele medicale pentru a se vedea dacă copiii pot frecventa colectivitatea. Este nevoie de puțin timp fizic pentru a se administra toate aceste situații”, spune inspectorul școlar Delia Stoicescu.

Informațiile legate de reluarea activităților grădinițelor și creșelor, vor fi publicate pe site-ul Inspectoratul Școlar Județean Sibiu precum și prin mijloacele de comunicare utilizate reprezentanții grădinițelor și creșelor.

 Regulile ce vor trebui respectate la redeschiderea creșelor și grădinițelor

- Curățenie generală înaintea redeschiderii și dezinfecția zilnică a spațiilor, cu substanțe biocide avizate și în cantități recomandate pentru copii;

- Trasee bine delimitate și ore diferite pentru plecări și sosiri, distanțarea în sălile de clasă, dar și un triaj epidemiologic la sosire atât pentru angajați, cât și pentru copii;

- Reducerea numărului de jucării, spălarea / dezinfectarea regulată a celor care vor rămâne în clase;

- Copiii vor fi învățați cum să se spele pe mâini și vor fi asistați în acest sens de un adult;

- Activitățile didactice vor fi realizate cu precădere în exterior, în spații deschise.

Recomandările Ministerului Sănătății 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus