Miercuri,
21.04.2021
Ploi Scurte
Acum
8°C

Proprietarul mall-urilor din Sibiu și Șelimbăr: Am dat amânare la chirie pe două luni. Și noi avem obligații contractuale și riscuri

Proprietarul mall-urilor din Sibiu și Șelimbăr: Am dat amânare la chirie pe două luni. Și noi avem obligații contractuale și riscuri

Reprezentanții NEPI Rockastle, proprietarul mall-urilor din Sibiu și Șelimbăr, a anunțat că aproximativ 98% din magazine s-au redeschis luni.

Aproximativ 98% din magazinele marilor centre comerciale s-au deschis în 15 iunie, a afirmat Mirela Covaşă, CFO NEPI Rockcastle, principalul investitor şi dezvoltator de proprietăţi comerciale din Europa Centrală şi de Est, care consideră că nu este sustenabilă aşteptarea unor chiriaşi ca proprietarul să preia absolut tot riscul, informează Agerpres.

"Ieri (15 iunie, n.r.) s-au deschis aproximativ 98% din magazine, deci este un procent foarte mic de chiriaşi care nu au deschis. Noi, de exemplu, am făcut foarte multe eforturi în ultima vreme direcţionate pe a înţelege situaţia şi a nu sări la decizii. În primul rând, am dat amânare la chirie pe două luni de zile şi apoi ne-am bazat pe deschiderea mall-urilor şi colectarea informaţiilor legate de chirie, legate de vânzările chiriaşilor şi traficul din centrele comerciale şi, atunci, vrem să luăm decizii de a susţine chiriaşii pe baza acestei informaţii şi nu pur şi simplu să sărim înainte. Este foarte important de înţeles că şi noi avem obligaţii contractuale şi riscuri. Trebuie să respectăm diverse condiţii şi indicatori financiari şi atunci pentru noi, de exemplu, chiria este pratic 100% din venituri, în timp ce pentru chiriaşii noştri reprezintă poate între 10 şi 20% din cheltuieli", a menţionat Mirela Covaşă, în cadrul videoconferinţei ZF Deloitte CFO Summit 2020, conform sursei citate.

Aceasta a subliniat că doreşte să fie găsite soluţii pe termen lung şi nu consideră că este sustenabilă aşteptarea unei părţi mici dintre chiriaşi ca proprietarul să preia absolut tot riscul.

"Evident că vrem să găsim soluţii pe termen lung şi este nevoie să susţinem chiriaşii şi evident şi ei să ne susţină pe noi. Suntem implicaţi în România cu investiţii de aproximativ 2,3 miliarde de euro. Deci suntem aici pe termen lung şi vrem să găsim soluţii care sunt sustenabile şi pentru chiriaşi şi pentru proprietari. Nu cred că aşteptarea unei părţi mici dintre chiriaşi ca proprietarul să preia absolut tot riscul pe acea perioadă este sustenabilă pentru că evident nu poţi face investiţii de sute de milioane de euro sau de miliarde dacă nu ai măcar un venit minim garantat. (...) Sunt o persoană optimistă şi cred că pe termen lung vom avea o revenire a consumului", a mai spus Mirela Covaşă, citată de Agerpres.

Vizualizari: 2147

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Kokos 1

Acum 10 luni

Ba nesimtitilor , nu va mai saturati de bani?? Daca voi ati inchis mall-urile , cum veniti sa-mi cereti mie sa platesc chiria intreaga pe astea 3 luni? Prin contract v-ati obligat sa-mi puneti la dispozitie un spatiu pentru care eu sa va platesc o chirie lunara.Daca eu nu am putut folosi spatiul , pentru ce sa va platesc chirie? Daca ati fi niste parteneri corecti , cea mai buna solutie era o reducere cu 50% a chiriei pe lunile astea , astfel incat fiecare parte sa suporte jumatate din paguba.Voi ne-ati scos ochii cu o amanare pe doua luni a chiriei si acum veniti si ne facturati din urma tot , iar garantiile le-ati executat deja in starea de urgenta pentru neplata. Sa va fie rusine!
Raspunde

Anti Mall

Acum 10 luni

Cum adica ? Voi vreti chirii pt perioada in care chiriasii au produs zero lei ? Toti proprietarii de spatii comerciale din Sibiu nu au perceput chirie pe aceasta perioada si au renegociat pt perioada urmatoare. In alte tari de ce ati facilitat chiriasii si in Romania nu ? Pentru ca aici va permiteti ! O sa va linisteasca guvernul curand vagabonzilor ! Voi ati primit deja facilitati din partea statului roman la impozite, etc plus ca ati primit de la bancile voastre unde sunteti creditori facilitati le care nu le-ati transmis catre chiriasi desi motivul invocat de voi au fost chiar chiriasii. Sa va fie rusine !!!!
Raspunde

Ion Ion

Acum 10 luni

Unde 90 % magazine deschise ? haahaha, am fost ieri 3 sferturi din Mall e inchis, penibililor ! Mai rau, am vazut panouri cu proteste la magazinele inchise desi voi le-ati acoperit cu panouri instructiuni Covid !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus