Vineri,
14.08.2020
Parțial Noros
Acum
29°C

ULBS implicată în cel mai mare proiect european anti-COVID

19 Iunie 2020 15:32

ULBS implicată în cel mai mare proiect european anti-COVID

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu este implicată în cel mai mare proiect european anti-COVID.

În perioada 30 aprilie – 2 iunie 2020 s-a desfășurat proiectul Comisiei Europene #EuvsVirus, pe durata căruia peste 25 de mii de oameni de pe întreaga planetă s-au unit în 2.164 de echipe multidisciplinare pentru a căuta soluții inovatoare și pentru a dezvolta produse care să ajute Europa să lupte împotriva crizei provocate de noul coronavirus și să inițieze schimbări pozitive în societate.

Programul a avut trei etape: Hackathon, Demo Day și Matchathon. În cadrul evenimentului final, #EUvsVirus Matchathon, s-au aflat în competiție 120 de proiecte din 40 de țări, care au stabilit un record mondial cu 2.235 de noi parteneriate de business, 1.500 de întâlniri live și peste 200 de interacțiuni rapide.

”Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a fost invitată să ia parte la EUvsVirus de catre Isidro Laso, Director Adjunct la Consiliul European pentru Inovare. In perioada 26 mai – 2 iunie 2020, ULBS a participat la EUvsVirus Matchathon, cel mai mare eveniment de acest tip din lume, unde a interacționat cu proiectele câștigătoare și a inițiat parteneriate de cercetare și dezvoltare. La acest eveniment, ULBS a fost reprezentantă de prof. univ. dr. Andrei Terian, Prorector Cercetare, Inovare și Internaționalizare”, anunță conducerea ULB Sibiu, într-un comunicat de presă.

ULBS a ales să sprijine și să promoveze Dattum, un proiect realizat de o echipă internațională, cu experți din 14 țări, din care fac parte și ș.l. dr. ing. Alex Butean și drd. ing. Andrei Tara, cadre didactice și cercetători la Facultatea de Inginerie.

Dattum e o platformă de data intelligence pentru COVID-19 care colecteaza informații direct de la spitale din toata lumea și furnizează analize complexe privind evoluția vaccinurilor, scheme de tratament și studii clinice. Proiectul Dattum a caștigat locul 2 la categoria Health and Life Challenge → Research și a fost selectat pentru etapele de finanțare și următoarele etape de integrare în Programul European Innovation Council.

Vizualizari: 1136

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus