Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Premierul Ludovic Orban, la Suceava: „Dacă rămâne cu transmitere în comunitate semnificativă vom prelungi starea de alertă, dacă nu, nu”

Premierul Ludovic Orban, la Suceava: „Dacă rămâne cu transmitere în comunitate semnificativă vom prelungi starea de alertă, dacă nu, nu”

Premierul Ludovic Orban a declarat astăzi, 20 iunie, cu ocazia unei vizite de lucru la Suceava, că, dacă va fi nevoie, va prelungi starea de alertă și după 30 iunie, chiar dacă nu-și dorește acest lucru. Întrebat de jurnaliștii prezenți dacă putem vorbi despre un val doi de infectări cu noul coronavirus, premierul a răspuns că nu poate fi vorba despre un al doilea val, dar a confirmat că există o creștere a numărului de cazuri urmărită cu mare atenție de autorități.

„Nu i-aș spune val doi, am putea vorbi de un val doi dacă ar fi dispărut complet răspândirea virusului în comunitate. Acest lucru nu s-a întâmplat. Noi am luat măsuri de relaxare, am luat gradual măsuri de relaxare, la interval de 15 zile pentru a aștepta să vedem efectele, măsurile de relaxare pe care le-am dispus, le-am dispus pe baza unor analize, evaluări care au fost făcute de specialiști și care au analizat riscul epidemiologic aferent fiecărei activități pentru care noi am ridicat gradual restricțiile. Sigur că a crescut interacțiunea între oameni, sigur că numărul de contacte este mult mai mare, atât timp cât s-au deschis terasele, s-au deschis mall-uri, s-au deschis spații comerciale, oamenii se întâlnesc, ajung în contact unii cu ceilalți mult mai des și există într-adevăr o creștere pe care o urmărim cu mare atenție, iar cea mai bună modalitate de a o stăpâni este ca românii să respecte regulile pe care le-am stabilit”, a spus Ludovic Orban.

Totodată, premierul a fost întrebat dacă va fi prelungită starea de alertă și când vor fi luate și alte măsuri de relaxare. Acesta a spus că starea de alertă conferă posibilitatea de a adopta măsuri, iar în cadrul acesteia, dacă va fi necesară luarea de alte măsuri față de cele luate până acum, atunci se vor lua alte măsuri.

„Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, analizăm ce se va întâmpla în cadrul acestor 30 de zile, dacă rămâne cu transmitere în comunitate semnificativă vom prelungi starea de alertă, dacă nu, nu”, a mai spus premierul și a încheiat spunând că nu-și dorește să mai fie impuse restricții, ci să se ajungă la o viață cât mai aproape de normal. A precizat că se poate ajunge la acest obiectiv doar dacă oamenii respectă regulile impuse în această perioadă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1442

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus