Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
24°C

Elevii de 10 ai Sibiului merg la „Goga” și „Lazăr”

Elevii de 10 ai Sibiului merg la „Goga” și „Lazăr”

Șase elevi au obținut în acest an medii de 10 la examenul de Evaluare Națională. Sunt copii care spun că se pregătesc constant, care participă la olimpiade și concursuri școlare și care, de mâine se vor bucura de vacanță și de pasiunile lor. În județul Sibiu 3.223 de elevi au susținut examenul de Evaluare Națională. Dintre aceștia, 2.539 de elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 78,8%. Procentul este mai mare decât cel de anul trecut, când 76,81% dintre elevi obțineau medii egale sau peste cinci.  

Beatrice Cristea a terminat Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Mediaș. Examenul de Evaluare Națională i s-a părut un examen ușor pentru că se pregătește constant din clasa a V-a participând la olimpiade și concursuri. A participat atât la română, cât și la matematică. Liceul îl va face la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, la profilul Matematică – Informatică, pentru că matematica și fizica sunt materiile ei preferate. Dacă ar fi să se gândească la viitorul îndepărtat, Beatrice spune că și-ar dori să se îndrepte spre robotică. Acum se va bucura din plin de vacanță.

„Le mulțumesc celor două profesoare de Limba și Literatura Română, Ana Boariu și Adriana Suciu, profesoara de la clasă și familiei mele, părinților și surorii mele care m-au susținut foarte mult în această perioadă”, spune Beatrice.  

Raluca Brădean a terminat Școala Gimnazială Nr. 18 din Sibiu. Fata este o elevă de 10 pe toate planurile, aceasta fiind media ei pe toți anii de studiu. Ultimele luni le consideră a fi o perioadă foarte interesantă pentru ea.

„Chiar dacă am stat foarte mult timp acasă în clasa a VIII-a am încercat să fiu conștiincioasă și să mă pregătesc. Subiectele de la examen le-am tratat cu multă seriozitate, fiindcă asta trebuie. Astăzi am fost mai emoționată decât în ziua examenelor, dar cumva notele acestea sunt o dovadă pentru mine că am muncit. Am început să mă pregătesc pentru acest examen chiar din clasa I pot spune, de mult, nu doar de anul acesta, fără să fiu împinsă de la spate. Pur și simplu am realizat cât de important este pentru mine. Mi-am dorit să învăț și am fost foarte, foarte încrezătoare în forțele proprii, așa cum ar trebui să fim cu toții”, spune fata.

Ralucăi îi plac toate materiile. Spune că în fiecare dintre ele există acel ceva care o atrage. Dacă totuși ar trebui să aleagă s-ar îndrepta către română. Mai departe îți dorește să meargă la Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu, pe profilul Științe ale Naturii, bilingv-engleză, ca mai târziu să poată studia medicina. Raluca practică dansul sportiv de performanță, iar asta îi ocupă mare parte din timp. Pe de altă parte, spune că participarea la competițiile sportive a ajutat-o să-și controleze emoțiile, o experiență care i-a prins bine la examenul de Evaluare Națională. Pe lângă dans îi mai place să citească și să picteze.

Eduard Ruja a terminat la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”. Pentru el examenul de Evaluare Națională nu a fost ușor, dar a contat enorm faptul că s-a pregătit mult mai bine în ultimul an.

„Am lucrat anul acesta puțin mai mult decât în ceilalți ani și m-am concentrat și se pare că am reușit. Nu am fost convins că o să iau 10, dar se pare că am făcut-o”, spune băiatul. Își dorește să continue tot la Colegiul „Gheorghe Lazăr” pe profilul Științe ale Naturii, bilingv. Încă nu s-a gândit ce vrea să facă după ce va termina și liceul, dar are timp suficient să-și găsească calea. Spune că îi place istoria și că acum se va bucura de vacanță ieșind afară cu prietenii și jucând Fifa.

Cătălina Georgescu a terminat Liceul Tehnologic „Johannes Lebel” din Tălmaciu. Pentru ea examenul de Evaluare Națională a avut un grad de dificultate mediu. Fata spune că nu a întâmpinat prea multe greutăți, cu atât mai mult cu cât se pregătește din clasa a V-a în mod constant. A participat, de asemenea, la olimpiade, fapt care a ajutat-o mult. În ceea ce privește liceul are două opțiuni în minte, dar recunoaște că încă nu s-a decis.

„Îmi doresc să merg la Colegiul Național Octavian Goga sau Gheorghe Lazăr, la profilul Științe ale Naturii. Îmi place mult biologia”, spune Cătălina. Așteaptă cu nerăbdare să se bucure de vacanță și de pasiunea ei. Adoră să deseneze. Le mulțumește profesorilor și familiei pentru toată susținerea de care a avut parte.

Teodora Dincă a terminat cursurile Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Sibiu. Și Teodora este un copil care a învățat dintotdeauna, de aceea subiectele de la examenul de Evaluare Națională n-au fost grele pentru ea. Recunoaște totuși că al treilea subiect de la matematică a fost mai dificil și a necesitat mai multă concentrare, însă, i-a făcut față. Liceul își dorește să-l urmeze la Colegiul Național „Octavian Goga”, la profilul Științele Naturii, bilingv-engleză. Teodora iubește foarte mult fizica și își dorește ca această materie să facă parte cât mai mult din viața ei.

„Sinceră să fiu, de când sunt mică visam să devin medic, dar acum mă mai gândesc, căci domnul profesor de fizică din gimnaziu m-a făcut să iubesc fizica și cam asta aș vrea să fac mai departe. Mi-ar plăcea să lucrez în cercetare, pentru că sunt o persoană curioasă de fel și vreau să descopăr cât mai multe”, spune fata.

Teodora practică karate, urmează cursuri de pictură de când avea 10 ani și îi place foarte mult să citească. Cu asta își ocupă  timpul liber și asta va face și mare parte din vacanța pe care o are în față.

„Aș vrea să le mulțumesc în mod special părinților mei care m-au susținut în tot ce am făcut de când eram mică. Fără ajutorul lor n-aș fi realizat nimic din ce am realizat până acum. Nu vreau să-i uit nici pe profesorii mei căci m-au ajutat foarte mult în pregătire și să-mi creez un drum în viață”.

Carla Drăghiciu a terminat la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Spune că pentru ea Evaluarea Națională a fost ușoară, pentru că s-a pregătit pentru subiecte mult mai grele. Liceul îl va face tot la „Gheorghe Lazăr”, la profilul Matematică – informatică. A ales acest profil pentru că îi place matematica, însă și engleza se numără printre materiile ei preferate. În vacanță se va bucura de ieșiri în aer liber.

„Îmi place să mă plimb în natură, să cânt la chitară și să învăț limbi străine. Îmi mai place să particip la activități cu prietenii mei din Organizația Națională Cercetașii României”, spune Carla. De curând fata a început să învețe spaniola și nu este sigură că se va opri aici. La final de clasa a VIII-a își dorește să le mulțumească profesorilor și colegilor care i-au fost alături și familiei care a sprijinit-o. Mama ei este mândră și cu voce tremurândă spune că sunt copii buni, care au muncit mult să ajungă aici.

Despre Evaluarea Națională 2020

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 2.770 candidați (85,76%), iar 87 candidați au fost notați cu 10 (zece). La proba de Matematică, 2.352 candidați (72,98%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 42 de candidați au obținut nota 10 (zece). La limba și literatura maternă, 345 candidați (din 352 prezenți), adică 98,01%, au obținut note mai mari sau egale cu 5, 10 din ei obținând media 10. Niciun elev nu a fost eliminat din cauza unor tentative de fraudă.

Contestațiile au putut fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 - 19:00 și marți, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Ion Ionescu

Acum 2 ani

Felicitări din suflet, insa exista o intrebare deschisă: cum de judete de Olt, Teleorman sau Vâlcea au elevi de 10 mult mai mulți (Teleorman vreo 10) si Sibiul e la coada clasamanetului din acest lunct de vedere. Curios, nu?
Raspunde

Nonick ~

Acum 2 ani

In Teleorman, Olt si Valcea nu au avut clase cu predare in limba materna; daca luam in considerare numai notele de la romana si matematica, si la Sibiu ar fi fost 9 copii cu media 10, dar i-a tras inapoi germana (vorba vine, ca au luat si acolo note foarte mari). Pe de alta parte, in Olt, de exemplu (unde au fost 25 de medii de 10), media notelor tuturor copiilor la limba romana a fost 7.38, la matematica 6.02. In Teleorman 6.97 la romana, 5.37 la matematica. La Sibiu 7.46 la romana, 6.31 la matematica. De aici rezulta ca au niste varfuri, nivelul celorlalti e praf.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gelu Fane

Acum 2 ani

Pe vremuri nu-i mai pasa nimanui de noi, nu ne faceau vip-uri, desi nivelul ers muuuult peste ceea ce avem in prezent!
Raspunde

Cosmin Dan

Acum 2 ani

Bravo copii !! Felicitari parintilor pentru sustinerea acordata acestor merituosi liceeni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus