Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

TurnulSfatului.ro, selectat pentru un grant Google din peste 12.000 de solicitări

TurnulSfatului.ro, selectat pentru un grant Google din peste 12.000 de solicitări

Portalul de știri turnulsfatului.ro a fost selectat pentru a primi o finanțare nerambursabilă din partea Google, în cadrul unei runde de finanțare lansată la nivel global.

Un grant în sumă totală de 7.000 de dolari a fost acordat ziarului sibian Turnul Sfatului, pentru a-și consolida prezența în mediul on-line prin intermediul site-ului turnulsfatului.ro. Grantul a fost acordat în urma unui apel de proiecte lansat în cursul lunii mai, prin intermediul programului Journalism Emergency Relief Fund, inițiat în cadrul Google News Initiative. Aceste finanțări nerambursabile au drept menire sprijinirea producției de materiale jurnalistice originale pentru comunitățile locale, în contextul în care pandemia de Covid-19 are și un puternic impact economic asupra instituțiilor independente de presă locală.

”Instituțiile de presă locală, care nu sunt afiliate marilor grupuri de presă și care încearcă să producă un conținut de calitate, trec printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar. Ajutorul pe care Guvernul României l-a promis mass-media din țara noastră este alocat într-o proporție covârșitoare instituțiilor centrale de presă și, din păcate, chiar și unor site-uri recunoscute pentru «click-bait-ul» prin care își construiesc audiența. De aceea ne bucurăm pentru faptul că cei de la Google au lansat acum acest apel de finanțare și întorc, astfel, către comunitățile locale o parte din încasări. Grantul acordat de Google va fi folosit pentru a acoperi cheltuielile de funcționare ale turnulsfatului.ro”, redacția Turnul Sfatului

Aplicația reprezentanților ziarului pe care îl citiți a fost aleasă spre finanțare din peste 12.000 de astfel de solicitări, depuse de instituții de presă locală din mai bine de 100 de țări.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1220

Comentarii

1 comentarii

Gretel O.

Acum 3 ani

Felicitări!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus