Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
2°C

Accident provocat de un câine pe autostrada Sibiu-Sebeș. CNAIR obligată la despăgubiri în instanță

Accident provocat de un câine pe autostrada Sibiu-Sebeș. CNAIR obligată la despăgubiri în instanță

Un bărbat a dat în judecată CNAIR după ce în urmă cu trei ani a lovit un câine pe autostrada Sibiu-Sebeș, în urma impactului fiind rănit și necesitând îngrijiri medicale.

Conform Ziarului Unirea din Alba, bărbatul conducea o motoclicletă și nu a mai putut evita impactul, câinele sărindu-i în față. Evenimentul a avut loc în septembrie 2017.

Din probele administrate în cursul judecăţii, instanţa a constatat că la locul producerii accidentului, gardul de protecţie lipsea pe sensul opus de mers, permiţând intrarea animalelor pe autostradă.

”Ulterior producerii evenimentului rutier (17.09.2017), au avut loc lucrări de înlocuire a gardului lipsă şi reparare a celui degradat, între km 3016+000 şi km 304+000 pe sensul de mers dinspre Sibiu înspre Deva, cât şi pe sensul de mers dinspre Deva spre Sibiu, incluzând şi Km 309+227, rezultând că se impunea în acea porţiune împrejmuirea corespunzătoare cu garduri de protecţie care să împiedice pătrunderea animalelor pe autostrada”, a precizat instanţa de fond, citată de Ziarul Unirea.

În final, petentul a obţinut daune de 9.327 de lei, reprezentând contravaloarea motocicletei (7.000 de lei), a echipamentului de protecţie distrus (2.177 lei) şi 150 de lei reprezentând consultaţiile medicale. În plus, CNAIR mai trebuie să îi plătească suma de 2.571 lei reprezentând cheltuieli de judecată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2082

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Ion Robot

Acum 3 ani

Ar trebui dati in judecata pentru majoritatea accidentelor petrecute pe multe dintre drumurile pe care le administreaza, prost, compania asta de nepoti si amante cu bentley si porsche panamera.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus