Miercuri,
19.01.2022
Partial Noros
Acum
-5°C

FOTO - Cum arată o stradă din Cluj-Napoca proaspăt modernizată

FOTO - Cum arată o stradă din Cluj-Napoca proaspăt modernizată

Imaginile postate de primăria Cluj-Napoca în legătură cu noua față a străzii Regele Ferdinand din oraș au devenit virale pe internet.

„Cea mai veche stradă din Cluj-Napoca și un obiectiv de investiții important din zona istorică a municipiului, strada Regele Ferdinand, a fost modernizată și redată clujenilor. Proiectul cu finanțare europeană include și str. Tipografiei, str. Emile Zola, str. Sexil Pușcariu, respectiv scuarul CEC. Pe str. Ferdinand, care anterior nu avea niciun copac, au fost plantați 51 arbori cu balot în cadrul procesului de reabilitare. Pentru aceștia a fost instalat un sistem de irigații automat, cu senzor de ploaie / umiditate. 12 stații electrice de încărcare pentru biciclete și trotinete sunt amplasate pe această arteră, din totalul de 23 stații pentru biciclete / trotinete și 8 stații de încărcare pentru mașini electrice din proiectul general”, a scris primarul Clujului, Emil Boc, pe pagina personală de Facebook.

Proiectul general de modernizare include primul stand pentru taxiuri electrice din Cluj-Napoca. Acesta va fi amplasat pe str. Tipografiei. De asemenea, lucrările au vizat un sistem inteligent de management al traficului, respectiv sistem de iluminat public prin tehnologie LED.

„Creșterea calității spațiului public a fost urmărită în acest proiect nu doar prin plantări, ci mai ales prin reorganizarea spațiului pietonal și carosabil. Traficul a fost reorganizat astfel: se păstrează două benzi de acces pe direcția Centru – Strada Horea, sens pe care a fost creată o pistă de biciclete / trotinete cu lățime de 1,5 m. Pe direcția Horea – Centru, transportul public și bicicliștii beneficiază de bandă dedicată comună, realizată prin reducerea lățimii carosabilului. Stația de transport în comun de pe frontul estic (în fața magazinului Central) permite acum atât staționarea concomitentă a două autobuze, cât și neîntreruperea circulației velo în timpul staționării. De asemenea, o nouă trecere de pietoni și velo a fost marcată în dreptul străzilor Tipografiei și O. Petrovici”, a transmis Boc.

Valoarea totală estimată a proiectului a fost de 23.056.184,98 lei din care valoarea nerambursabilă 21.425.503,55 lei. Proiectul s-a implementat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Vizualizari: 3195

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus