Vineri,
14.05.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Covid-19: 13 pacienți asimptomatici din Sibiu au fost externați și se află în izolare la domiciliu

Covid-19: 13 pacienți asimptomatici din Sibiu au fost externați și se află în izolare la domiciliu

Un număr de 13 pacienți testați pozitiv în urma testului pentru depistarea noului coronavirus, dar care sunt asimptomatici, au fost externați din spitalele în care erau internați. Potrivit datelor transmise de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Sibiu este vorba despre șase pacienți care au fost internați la Spitalul Clinic Județean, patru copii care au fost internați la Pediatrie și trei pacienți care au fost internați la Spitalul de Pneumoftiziologie (Spitalul TBC).

Potrivit Ordinului 1137/23.06.2020 „pacienții asimptomatici pot fi externați după minimum 10 zile de la internare. Testarea de control se va efectua în ziua 8 de la internare. Pacienții asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control pot fi externați după 10 zile, cu condiția izolării la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile ale perioadei de izolare care decurge de la momentul internării (respectiv 4 zile de la externare). Pacienții asimptomatici care sunt negativi la testul de control pot fi externați după 10 zile, fără a fi necesară izolarea la domiciliu. Monitorizarea stării de sănătate a pacientului pe perioada izolării la domiciliu se face de către medicul de familie, zilnic, prin sistemul de telemedicină. Pentru pacienții care nu sunt înscriși pe lista unui medic de familie, monitorizarea zilnică este efectuată de către direcția de sănătate publică județeană”.

În Ordin nu se menționează dacă la ieșirea din izolare, pacienții trebuie sau nu să mai facă un test pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus