Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

Sondaj IMAS: PNL, USR, PLUS și PMP – partidele ”pe plus” față de luna trecută. PSD, a treia lună de scădere

Sondaj IMAS: PNL, USR, PLUS și PMP – partidele ”pe plus” față de luna trecută. PSD, a treia lună de scădere

PNL rămâne partidul care conduce în sondajul de opinie IMAS, realizat la comanda Europa FM după patru luni în care a scăzut de la 47,4%, la 32,6%, cât a avut în luna precedentă. Liberalii se află într-o creștere ușoară față de luna trecută, când era creditat cu 32,6%.

Pe plus se mai află doar USR, PLUS și PMP, restul partidelor înregistrând scăderi în intenția de vot, conform studiului IMAS. USR are 12,3%, în creștere față de cele 11,6 procente cu care era creditat luna trecută. Conform sondajului, PLUS ar fi votat de 5,8% dintre români, în creștere cu 0,7% față de luna trecută. Pe trend ascendent se afă și PMP, formațiunea condusă de Eugen Tomac, care înregistrează un scor de 4,7%, cu un punct procentual mai mult decât luna trecută.

PSD, în scădere

PSD, principalul partid de opoziție se află pe locul doi în preferințele electoratului, în scădere față de luna trecută. Social-democrații ar fi votați de 21,9% dintre români, luna trecută fiind cotați la 23%. Social-democrații se află în cea de-a treia lună consecutivă. Pro România, partidul condus de Victor Ponta, a rămas la același procent, la fel ca luna trecută, 11,2%.

În scădere se află și ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu fiind cotat la 3,7%, față de 4,2, cât avea luna precedentă. Și UDMR se află în scădere, de la 5,1% cât era în luna mai, la doar 3,4% în luna curentă. 

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5 – 27 iunie, pe un eșantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1 la sută.

Clasamentul partidelor în luna iunie conform sondajului IMAS:

PNL – 33% (+0,4%)

PSD – 21,9% (-1,1%)

USR – 12,3% (+0,7%)

Pro România – 11,2% (staționează)

PLUS – 5,8% (+0,7%)

PMP – 4,7% (+1%)

ALDE – 3,7% (-0,5%)

UDMR – 3,4% (-1,7%)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3456

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Erlkonig Von Erle

Acum 3 ani

Ponta 11% ???? Dacă ar scoate atâta trebuie să angajeze oameni
Raspunde

Io Nut

Acum 3 ani

Daca alde si udmr nu vor trece pragul electoral la urmatoarele alegeri generale, va fi super! Astia spera sa prinda locuri la guvernare doar ca sa se lipeasca de vreun partid, cu ajutorul caruia sa mai bage cate o lege ciudata
Raspunde

Vranceanu Sorinella

Acum 3 ani

Sper ca de anul asta sa nu mai auzim de tradatorii si incompetentii de la PNL si de ateii de la USR! PSD sa castige alegerile si sa faca tara mare asa cum era! Sibiul voteaza si respira PSD!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus