Marţi,
24.11.2020
Ceata
Acum
0°C

După o săptămână de căutări: fetița înecată în Sibiu a fost găsită la Tălmaciu

01 Iulie 2020 18:01

După o săptămână de căutări: fetița înecată în Sibiu a fost găsită la Tălmaciu

După opt zile în care pompieri și scafandri au răscolit Cibinul în căutarea fetiței de cinci ani care a căzut în apă în zona străzii Orzului, autoritățile anunță că misiunea a luat sfârșit.

”După mai bine de  opt zile de misiune zilnică, determinare și efort susținut, fetița căzută accidental în râul Cibin a fost găsită de pompierii militari. Din primele informații trupul copilului a fost găsit în zona localității Tălmaciu la 26 km de locul unde s-a produs tragedia, pe malul râului Cibin”, anunță ISU Sibiu.

La misiunea de căutare au participat echipe mixte. Pompieri militari cu două bărci pneumatice și accesoriile din dotare au lucrat în perimetrul dintre localitatea Bungard și Turnul Roșu pe suprafața apei și malurile râului Cibin. Alți pompieri militari, alături de un echipaj de scafandri din cadrul ISU Brașov, au lucrat în zona străzii Orzului din municipiul Sibiu. Pe toată perioada, misiunea a beneficiat și de sprijinul Serviciului de Gospodărire a Apelor, în vederea reducerii debitului râului Cibin pentru optimizarea misiunii forțelor.

I-a căzut un pantof în apă

Era marți, 23 iunie 2020, în jurul orei 18:30, când cei de la ISU au fost apelați prin intermediul 112, pentru a interveni pe Cibin, în zona străzii Orzului. Părinții unei fetițe de cinci ani au cerut sprijin pentru copilul lor, care – din relatările prietenilor cu care se juca – a căzut în Cibin încercând să își recupereze pantoful. Apele aveau un debit crescut ca urmare a precipitațiilor recente. De atunci, în căutarea fetiței au lucrat în fiecare zi câteva zeci de pompieri militari.

Citește și Șeful ISU Sibiu: „Au găsit-o într-o zonă în care erau adunate mai multe lucruri”

FOTO VIDEO. Fetiță căzută în Cibin. Salvatorii: „Dacă a căzut în apă, așa mică, nu sunt șanse...”

Vizualizari: 9805

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus