Joi,
28.10.2021
Innorat
Acum
4°C

Comisia Europeană cere României să combată defrișările ilegale

Comisia Europeană cere României să combată defrișările ilegale

Comisia Europeană cere României să implementeze adecvat Regulamentul UE privind exploatarea lemnului (Reglementarea UE 995/2010) care interzice producerea şi plasarea pe piaţa UE a produselor fabricate din buşteni recoltaţi ilegal, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Autorităţile naţionale nu au reuşit să verifice în mod eficient operatorii şi să aplice sancţiunile ce se impun. Deficienţele din legislaţia naţională nu permit autorităţilor să verifice cantităţile masive de buşteni recoltaţi ilegal. În plus, Comisia Europeană a descoperit că autorităţile române gestionează pădurile, inclusiv tăierile autorizate, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate, aşa cum se cere conform Directivei privind habitatele şi Directivei privind evaluarea strategică de mediu. Mai mult, există deficienţe în accesul publicului la informaţiile legate de mediu în planurile de gestionare a pădurilor, scrie Agerpres.

De asemenea, Comisia Europeană a descoperit că habitatele forestiere protejate s-au pierdut în cadrul siturilor protejate Natura 2000, încălcându-se Directivele privind habitaturile şi păsările. În urma analizării în detaliu a argumentelor transmise de România în urma scrisorii de punere în întârziere trimise în februarie 2020, Executivul comunitar a ajuns la concluzia că problemele de pe teren nu au fost rezolvate. Prin urmare, Comisia Europeană emite acum un aviz motivat. Dacă România nu acţionează în termen de o lună, CE ar putea trimite cauza la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

Vizualizari: 1165

Comentarii

1 comentarii

No Robot

Acum 1 an

Sa le spuna si parlamentarilor, in special celor de la UDMR si si firmelor austriece care fura toate padurile si incurajeaza corputia, mizeria si hotia in Romania, ca pe vremea imperiului austriac. Mai au sa te traga pe roata, ca nu le dai lemnul sau vrei sa le combati comportamentul distructiv. S-au inhaitat austriecii cu hotii romani din politica, au ajuns sa ne prosteasca incat sa faca "redbull romaniacs"... o campanie de marketing pentru drujbe, chimicale la cutie..energizante si motociclete de teren, care la ei in tara n-au voie sa circule, ca sunt prea poluante, zgomotoase si distrug terenul.... la noi, orice e posibil, pentru acesti imperialisti de moda noua.... romania e tara oamenilor slabi care-i lasa sa faca orice.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus