Miercuri,
12.08.2020
Parțial Noros
Acum
16°C

Spitalul județean, în prima lună de la redeschidere: peste 2.000 de pacienți, oncologia fiind cea mai căutată

02 Iulie 2020 15:10

Spitalul județean, în prima lună de la redeschidere: peste 2.000 de pacienți, oncologia fiind cea mai căutată

Peste 2.000 de pacienți au apelat, în luna iunie, la medicii secțiilor Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu după redeschiderea celor care au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus. Comparativ cu luna mai a acestui an au fost cu aproximativ 800 de pacienți mai mulți. Astfel, printre cele mai solicitate secții se numără Oncologia, Hematologia și Cardiologia. În momentul de față s-au redeschis toate secțiile spitalului cu excepția celei de Boli Infecțioase și Dermatologia, secții destinate pacienților infectați cu SARS-Cov2. 

Pe lângă secțiile care au funcționat permanent, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a deschis toate secțiile pentru pacienții non-Covid, spun reprezentanții instituției. Excepție fac Secția Clinică de Boli Infecțioase, care este destinată exclusiv tratării pacienților infectați cu SARS-Cov2 și a Secția Clinică Dermatologie, al cărei pavilion a fost, de asemenea, alocat pentru pacienții COVID. 

„Inițial spitalul a dorit și redeschiderea secției Dermatologie, dar în condițiile creșterii numărului de pacienți testați pozitiv cu coronavirus, aceste demersuri au fost oprite momentan. Precizăm că pacienții cu afecțiuni dermatologice beneficiază de consultații în cadrul Ambulatoriului integrat al spitalului precum și în cadrul Spitalului General CF Sibiu, în baza protocolului încheiat”, transmite Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al spitalului. 

De asemenea, potrivit acestuia, cele mai solicitate secții din luna iunie au fost Secția Clinică Oncologie, cu 164 de pacienți, Secția Clinică Hematologie, cu 150 de pacienți,  Secția Clinică Cardiologie 1, cu 138 de pacienți, Secția Clinică Gastroenterologie, cu 92 de pacienți, Secția Clinică Neurochirurgie, Secțiile Clinice Chirurgicale, unde la cele două secții numărul pacienților a depășit cifra de 120, Secția Clinică Neurologie și Secția Clinică Ortopedie. 

Potrivit reprezentanților spitalului, cel mai mare număr de pacienți înregistrat (peste 200) a fost la secțiile de Neonatologie și Obstretică, însă, aceste secții de obicei sunt atât de aglomerate, drept urmare, acest număr de pacienți este cel obișnuit. 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus