Vineri,
14.05.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Premieră post-decembristă: nouă milioane de lei, pentru primul bazin de înot didactic din județ

Premieră post-decembristă: nouă milioane de lei, pentru primul bazin de înot didactic din județ

Primul bazin de înot didactic construit în județul Sibiu în ultimii 30 de ani are termen de finalizare 12 luni de la data semnării contractului. Investiția este susținută din fonduri guvernamentale.

Nouă milioane de lei, cu tot cu TVA, este bugetul alocat pentru construirea unui bazin de înot acoperit, cu rol didactic. Compania Națională de Investiții este cea care asigură finanțarea proiectului, al cărui beneficiar final este orașul Mediaș. Clădirea cu parter și etaj în care va fi amenajat bazinul urmează a fi ridicată în spatele Școlii gimnaziale ”Constantin Ioan Motaș”, pe o suprafață de aproximativ 3.200 de mp. Teren pe care autoritățile locale au promis de mai mulți ani realizarea unei astfel de investiții. Principalii beneficiari ai acestui bazin vor fi elevii din Mediaș.

Bazinul beneficiază de un proiect-tip, care trebuie adaptat la condițiile locale: dimensiunile bazinului vor fi semiolimpice (25 x 12,x metri și o adâncime variabilă de la 1,2 la 1,8 metri), cu cinci culoare de 2,5 metri lățime și blocstarturi la capătul cu adâncimea cea mai mare. La primul nivel al clădirii vor mai fi amenajate vestiare, grupuri sanitare, dar și camerele tehnice. La etaj va mai exista un bazin de 312 mp cu o zonă de încălzire de 350 de mp și alte spații tehnice și sanitare.

Proiectul bazinului este unul tip - foto bazinul didactic ridicat la Cîmpina

Capacitatea bazinului va fi de 65 de persoane, ”construcția fiind proiectată pentru a fi utilizată simultan de două clase de elevi, împreună cu profesori și personalul de întreținere”, după cum arată reprezentanții CNI.

Procedura pentru atribuirea contractului de ridicare a noului bazin de înot a fost lansată de Compania Națională pentru Investiții la mijlocul acestei săptămâni, termenul de depunere a ofertelor de către companiile interesate fiind stabilit pentru ziua de 20 iulie 2020. Cei de la CNI și-au luat drept termen de atribuire a contractului încă un an, iar conform caietului de sarcini, bazinul ar trebui predat în termen de 12 luni de la emiterea ordinului de începere. În primele șase săptămâni ar trebui adaptat proiectul, iar în restul de 10,5 luni – executată lucrarea.

Bazinul de la Mediaș este ridicat în cadrul unui subprogram lansat de CNI în urmă cu cinci ani, ”în vederea dezvoltării infrastructurii sportive de acest gen care să permită dezvoltarea acestei discipline sportive la nivel național”. 

Vizualizari: 4791

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus