Miercuri,
18.05.2022
Acum
0°C

Ce proiecte majore de la București ar vrea să preia Consiliul Județean și Primăria Sibiu

Ce proiecte majore de la București ar vrea să preia Consiliul Județean și Primăria Sibiu

Autoritățile sibiene au opinii diferite în ceea privește preluarea unor proiectele de infrastructură rutieră şi feroviară de interes local de la autorităţile centrale. După ce Guvernul a creat contextul legislativ necesar, proiecte precum trenul interurban sau centura ocolitoare sud ar putea fi gestionate și dezvoltate de la Sibiu.

Șeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a anunţat la jumătatea lunii iunie adoptarea unei ordonanţe de urgenţă în şedinţa de Guvern care permite transferul proiectelor de infrastructură rutieră şi feroviară de interes local de la autorităţile centrale.

”Ceea ce instituie această ordonanţă de urgenţă este o soluţie aşteptată, cerută de foarte mult timp de către autorităţile locale care asistau neputincioase la modul în care unele rute de transport cu trafic intens pur şi simplu aglomerau comunităţile locale, aglomerau infrastructura de transport local la nivelul unor oraşe şi localităţi fără a putea interveni pentru modernizarea, extinderea sau reabilitarea acestor infrastructuri”, a afirmat Ionel Dancă.

Reporterul Turnul Sfatului a solicitat atât conducerii Consiliului Județean Sibiu, cât și Primăriei Sibiu, un punct de vedere cu privire la proiectele ce ar putea fi dezvoltate local. Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, a anunțat clar intenția de a construi centura ocolitoare sud a Sibiului.

“Preluarea de la CNAIR și de la Guvern a variantelor ocolitoare și a altor proiecte de infrastructură este un subiect pe care îl cunoaștem și la care am contribuit activ, iar pe Ordonanța de Urgență propusă spre aprobare, am transmis observațiile noastre. Demersurile pe proiectele existente în cadrul Consiliului Județean Sibiu au fost începute anterior acestei ordonanțe, iar în ultima lună am avut întâlniri cu dl. Lucian Bode –  ministrul Transporturilor,  cu reprezentanții CNAIR,  dar și cu primarii UAT-urilor asupra cărora are impact Varianta Ocolitoare Sud Sibiu”, a declarat Daniela Cîmpean.

Pe de altă parte, primăria Sibiu nu nominalizează vreun proiect concret, spunând că vrea să vadă detalii amănunțite cu privire la OUG.

„Această analiză va fi efectuată de Primăria Sibiu după ce actul normativ va fi publicat și vom putea cunoaște condițiile și lista de proiecte care pot fi preluate de primăriii și consilii județene”, a transmis municipalitatea sibiană.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2617

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Dan .

Acum 1 an

trebuie sa fii de pe alta planeta sau sa nu cunosti Sibiul deloc sa pui in aceeasi fraza: Primaria Sibiu si proiecte majore. Ei nu-s in stare sa renoveze un stadion in cativa ani, sa supravegheze si sa ridice o bucata cladire (liceul de arta) sa asfalteze 1 km de drum intre Turnisor si Strand .... nici sa faca o dezinsectie in parc sa ne scape de tantari nu-s in stare. ce asteptari majore sa ai de la ei ?
Raspunde

Ionel Giumbusluc

Acum 1 an

Ar fi bine, ca suntem lamuriti de "autoritatile de la bucuresti" si competentele lor. Nu ca noi am avea niste emintente cenusii prin administratie, dar cel putin te poti duce la ei sa le spui ca sunt cretini in fata si sa se justifice, daca nu fac nimic bun. Si cat de cat, totusi..... noi avem centura in regim de autostrada, de aproape 20 km, pe cand la Bucuresti se chinuie sa isi faca o amarata de centura de 14 km, de 30 de ani... iar acum au batut palma cu turcii sa isi faca una... cu turcii. Nu isi pot face singuri un petic de sosea, sa le ocoleasca orasul .."capitala". Or batut palma cu turcii, ca aia fura ca turcii, nu-i trag la raspundere, fal lucru de cacao...etc etc. Ca la bucale.
Raspunde

Ioana Sibiana

Acum 1 an

Faceti Varianta 4 si incepeti odata.... e cea mai logica, se duce si aproape de Rasinari, Poplaca si leaga toata zona cum trebuie, fara a taia padurea. Faceti ce faceti si hop...mai faceti cate o poteca prin padurea aia, cu scopul de a o distruge si, in timp a face inca vreun cartier de maghernite, ca pe calea Cisnadiei pe langa sau chiar prin ea. Asta planuiti ?
Raspunde

BON BON

Acum 1 an

Faceţi cumva şi mai lăsaţi şedinţele, consfătuirile şi alte vorbării şi puneţi mâna şi daţi-i drumul la lucru, că pe vorbe goale de campanie electorală nu putem circula.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus