Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Pentru lărgirea drumului din cartierul Arhitecților la trei benzi e nevoie de exproprieri

Pentru lărgirea drumului din cartierul Arhitecților la trei benzi e nevoie de exproprieri

Autoritățile județene sunt în căutarea unor specialiști în cadastru care să întocmească lucrările necesare exproprierilor care să permită lărgirea DJ 106C la trei benzi de circulație.

Consiliul Județean a fixat pentru ziua de 5 august 2020 termenul de depunere a ofertelor din partea specialiștilor în cadastru care sunt interesați de întocmirea documentației pentru coridorul de expropriere a terenurilor necesare lărgirii DJ 106C la trei benzi. 124.500 de lei, la care se adaugă TVA, este bugetul alocat acestui contract.

”Pentru realizarea obiectivului de investiții în vederea fluidizării circulației în zonă și relocarea utilităților este necesară întocmirea documentației cadastrale de identificare a suprapunerilor imobilelor din coridorul de expropriere și a proprietarilor acestora, precum și realizarea documentațiilor cadastrale de dezmembrare și intabulare a coridorului de expropriere”, se arată în caietul de sarcini elaborat de autoritățile județene.

Documentația nu face referire la suprafețele sau numărul de proprietăți care vor trebui expropriate. Acestea vor trebui identificate ca urmare a suprapunerii proiectului elaborat pentru modernizarea DJ 106C și situația din teren.

Exproprierea propriu-zisă va fi realizată după ce – pe baza documentațiilor cadastrale astfel elaborate – consilierii județului Sibiu vor adopta o hotărâre pentru declanșarea procedurilor specifice. Reprezentanții CJ Sibiu speră ca toate aceste demersuri să fie încheiate până la sfârșitul acestui an.

Proiectarea și realizarea lucrărilor necesare pentru lărgirea DJ 106C la trei benzi pe o porțiune de aproximativ trei kilometri (de la ieșirea din Sibiu, în dreptul cartierului Arhitecților și până la podul peste Seviș) a fost atribuită constructorilor austrieci de la Strabag. Termenul de îndeplinire a contractului a fost decalat cu 45 de zile, motivul acceptat de CJ Sibiu (beneficiarul lucrării) fiind restricțiile impuse din cauza pandemiei de Covid-19. La decalarea termenului, reprezentanții CJ Sibiu anunțau că lucrările sunt programate să înceapă în august, termenul contractual de execuție fiind de șase luni. Cum această perioadă nu include și lunile de iarnă, finalizarea lucrărilor va avea loc anul viitor, cel mai probabil.

Citește și Viitorul drum din Arhitecților: niciun viraj la stânga, un pod, două giratorii, trei treceri de pietoni, patru stații de autobuz

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3622

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Ion Giumbusluc

Acum 3 ani

Haha... nu era destula lipsa de loc, in acea colectie de maghernite la suprapret... "cartierele moderne" ale orasului, facute de dezvoltatori semi analfabeti la unison cu spagarii din primarii... acum mai si desproprietaresc din ce nu au !!! :D Ar fi de ras daca n-ar fi trist. Cum sa faci bro', dezvoltare imobiliara in halul ala.......streasina langa streasina, desi ai curte, masina sta tot pe drum, ca nu ai loc, ai construit pe toata amprenta terenului, etc etc....stau acolo ca porcii, acum. Felicitari locatarilor din Ciresica pentru ca au blocat taierea spatiilor verzi ca sa le faca la victimele dezvoltatorilor din arhitectilor, sosea cu 4 benzi. Bravo, locatari... nu meritati voi sa va taie tot spatiul verde ca sa "repare" mizeria facuta acolo. Sa isi cumpere elicoptere sau sa invete s anu mai faca asemenea mizerii, primaria... consiliul judetean si toti spagarii si "dezvoltatorii" fara scoala sau fara minte...sau am andoua.
Raspunde

Cornelia Petre

Acum 3 ani

Lărgirea drumului se face de către Primăria Sibiu pentru viitorul supermarket care va fi amplasat în locul terenului de fotbal de pe Aleea Streiu, altfel nu avea cum sa ii facă dezvoltatorului intrare pentru acolo. Probabil ca s-au dat multe șpăgi pentru asta.
Raspunde

Eu Nedumeritul

Acum 3 ani

Cum se va circula pe DJ 106 C in perioada efectuarii lucrarilor de largire a cestuia?In cazul in care nu se intervine urgent in amenajarea drumului de acces spre Dedeman, nu este exclus ca pe perioada lucrarilor, intregul cartier sa fie blocat. Se are in vedere la intentionatele exproprieri si posibilitatea ca unii proprietari nemultumiti de pretul oferit sa demareze actiuni in instanta, ceea ce ar amana din nou lucrarile? Primarul orasului Cisnadie,de ce nu se implica in rezolvarea problemelor locuitorilor din cartier, platitori de taxe si impozite la primaria Cisnadie?
Raspunde

Col Ban

Acum 3 ani

El se implica la spagi, nu la facut treaba. Cum altfel crezi ca poti creea o asemenea abominatie precum acel cartier ? Acum se mira primaria Sibiu cum sa faca sa rezolve treaba, dupa ce la marginea orasului a crescut o mare mizerie.... un cartier fara proiect, gandire, logica, un haos inghesuit care distruge ideea de casa in sine. Mai bine faceau cateva blocuri, civilizate, cu loc de parcare, la distanta mar eintre ele, aerisite si cu apartamente moderne, mari........decat haosul ala de "case" facute pe genunchi, nerespectand nici o regula de sustenabilitate, civilizatie, etc. Intrebarea e... de ce se mira acum ce sa faca ? De ce nu a observat inainte, ce se intampla acolo si nu a reglementat mizeria aia de cartier din timp ? Acum e prea tarziu sa mai faci ordine, zona aia e compromisa total. Nu prea mai ai ce sa repari.
Raspunde

Io Nut

Acum 3 ani

haha, personajul ala de la Cisnadie nu poate fi numit "primar". E o insulta la adresa institutiei!
Raspunde

Alex Alex

Acum 3 ani

Un pic tardive acum. Aceste 3 benzi, fara intersectii denivelate vor fi degeaba. Se va sta pe 3 benzi la coada. E o nebunie care nu o vom baga la cap veci...sa faci infrastructura dupa ce faci cartierul.
Raspunde

Eu Nedumeritul

Acum 3 ani

Cartierul este oglinda incompetentei administratiei locale Cisnadie si a serviciului arhitect sef, care nu au respectat documentatiile de urbanism aprobate conform legii. Cartierul a fost bine gandit initial, ca un cartier rezidential cu locuinte individuale.Dupa 2013- s-a transformat intr-un cosmar urbanistic prin emiterea de autorizatii de construire pentru blocuri,omitand asigurarea infrastructurii rutiere corespunzatoare .Institutiile statului, desi problema este arhicunoscuta, nu au intervenit la timp pentru a stopa abuzurile in emiterea autorizatiilor de construire. In prezent, urgenta este de a amenaja drumul pietruit spre Dedeman. Acesta va fi imperios necesar si dupa largirea DJ 106 C, avand in vedere noile PUZ-uri aprobate pentru construirea de sute de locuinte, tot fara asigurarea infrastructurii rutiere.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus