Luni,
05.12.2022
Cer Senin
Acum
-0°C

USR-PLUS: În Sibiu, treaba nu mai merge ceas. Ceasul dă rateuri

USR-PLUS: În Sibiu, treaba nu mai merge ceas. Ceasul dă rateuri

Alianța USR PLUS Sibiu a dat astăzi semnalul începerii precampaniei pentru alegerile locale cu o conferință de presă la care a participat și liderul partidului, Dan Barna, chiar de ziua lui. 31 de candidați la funcția de primar în tot județul, 43 de localități în care USR va avea liste complete pentru consiliul local, un scor electoral așteptat să fie peste ce s-a întâmplat la europarlamentare, campanie pe teren, dar cu transmisii on-line, planuri axate în general pe educație și informatizare, acestea au fost ingredientele evenimentului. Plus note critice la adresa administrației municipale și județene.

”Dacă USR PLUS va fi componenta prin care se asigură majoritatea, ne-am asigurat obiectivul”

USR PLUS anunță că intră în prima loc competiție locală fără presiune. Ținta este, așa cum spune liderul partidului, intrarea Alianței în jocurile politice locale, astfel încât majoritatea în Consiliul Județean Sibiu, dar și în celelalte unde vor exista liste USR PLUS, să depindă de această alianță. ”Nu am stabilit o cifră pentru că miza este să-i convingem pe oameni că este cu adevărat nevoie de o schimbare și în oferta noastră politică sunt oameni cu care, să vorbim în termeni sibieni, nu ți-e rușine să mergi cu ei pe uliță. (...) Sibienii au acum alternativa. Cred că acești colegi sunt oameni care pot duce Sibiul mai departe”, a spus Barna. Președintele USR spune că după alegerile locale Alianța va juca politic și la nivel local. ”Obiectivele alianței pe Sibiu, cel puțin, sunt acelea de a fi prezenți într-o pondere cât mai mare, încât deciziile viitoare, atât la Consiliul Județean, cât și la municipiu, să nu se poată lua fără USR PLUS. Dacă reușim să facem asta, și sunt sigur că se va întâmpla, Sibiu și municipiul vor avea o nouă șansă. Municipiul va trebui să fie guvernat, e foarte clar. Dacă USR PLUS va fi componenta prin care se asigură majoritatea, ne-am asigurat obiectivul. Vom vedea ce opțiuni sunt atunci pe masă”, a mai spus Barna.

Dezbateri on-line și pact pentru educație

USR PLUS a anunțat că va exista în următoarea perioadă o serie de 10 dezbateri, pe 10 teme, care se vor desfășura exclusiv on-line.  ”Vrem să facem dezbaterile publice pe principalele domenii pe care ne-am propus proiecte. Din cele 10 pe care le avem, vreau să le amintesc pe cele mai importante: zonă metropolitană și infrastructură județeană, digitalizare, inovare și tehnologii noi, transparență, mediu de afaceri, sănătate, educație și infrastructură în educație. În 23 vom începe cu dezbaterea programului cu ONG, specialiști în domeniu și cetățeni de rând cu domeniul digitalizare, inovare și tehnologii noi. În fiecare joi vom organiza aceste dezbateri, vor fi comune, cele de la județ cu cele de la municipiu, și vom vrea să luăm tot feed-back-ul de la aceste întâlniri”, a anunțat președintele USR Sibiu, Adrian Echert.

Liderul USR Sibiu a anunțat că va propune tuturor partidelor implicate în campania locală să semneze un pact pentru educație propus de Consiliul Elevilor. ”În această săptămână ne-am întâlnit cu reprezentanții Consiliului Elevilor, eu împreună cu candidatul nostru la Primăria Sibiu, Raul Apostoiu, și am îmbrățișat o inițiativă de-a lor pe care noi o vom semna și vom invita și alte partide să o semneze. Este vorba de o scrisoare de angajament cu 20 de puncte, prin care ei le solicită candidaților la Consiliul Județean Sibiu ca educația să fie una din prioritățile noastre, nu numai în campaniile electorale, ci și în timpul mandatelor. Vom semna toți candidații și vom invita și pe cei ai altor partide să o facă”, a precizat Echert.

”Ne cad în cap, la propriu, clădiri de patrimoniu”

Ruxandra Deaconu Cibu este pe lista Alianței USR PLUS la Consiliul Județean și în prezentarea sa a vorbit despre problemele din educație, din infrastructură și activitatea politică a consilierilor județeni. ”Atât în oraș, cât și în afara lui, ne cad în cap, la propriu, clădiri de patrimoniu care ar trebui să facă cinste autorităților locale. Consiliul Județean vinde acum conacul de la Boarta la preț de garsonieră, pentru că atâta timp cât l-a avut în administrare și-a bătut joc de el. Câte astfel de clădiri sunt în județ și cine va răspunde când va cădea următoarea?”, s-a întrebat Ruxandra Deaconu. Apoi a prezentat trei rapoarte de activitate ale unor consilieri județeni. ”Avem trei rapoarte de activitate, trei consilieri județeni, PSD, PNL și FDGR. Dumneavoastră vedeți vreo diferență de asumare? Asta declară ei că au făcut anul trecut. Vă citesc un pic: am participat la toate ședințele, am avut ocazia să particip, am înmânat cu mare drag premii...”, a punctat la capitolul prezentare candidatul PLUS.

”Activitatea primarului Sibiului va trebui să influențeze nu numai viața cetățenilor din centrul orașului”

”Viziunea mea este să aduc Sibiul, nu singur, ci alături de echipa mea, pe un alt nivel de dezvoltare, astfel încât fiecare cetățean al Sibiului să trăiască și să simtă că are un nivel de trai mai ridicat. Asta începând cu cei care azi sunt ignorați de autoritatea locală și trăiesc la limita sărăciei și continuând cu antreprenori și investitori locali”, și-a început discursul Raul Apostoiu, președintele PLUS Sibiu și candidat al Alianței USR PLUS la Primăria Municipiului Sibiu. ”Activitatea primarului Sibiului va trebui să influențeze nu numai viața cetățenilor din centrul orașului, ci trebuie să dezvolte toată zona peri-urbană. Nu mai putem ignora importanța Zonei Metropolitane. Orașul Sibiu trebuie să devină un centru de dezvoltare regională”, a spus Apostoiu.

”Între 2010 și 2020 nu s-a construit nicio creșă. Zero”

Diana Mureșan, președinta organizației municipale Sibiu a USR va candida pentru un loc în Consiliul Local Sibiu și spune că se va axa în activitatea sa pe educație și turism. ”Consiliul local este acum o instituție care nu are niciun fel de activitate publică. Greu se poate găsi o ocupație mai discretă decât cea de consilier local la Sibiu”, a punctat încă de la început Diana Mureșan. ”Nu a fost cartier în care să nu ne vorbească cineva de problemele creșelor și grădinițelor. Doar opt creșe publice sunt în acest moment în municipiu, iar ele pot primi un număr de aproximativ 380 de copii. În fiecare an se nasc în Sibiu între 1700 și 2000 de copii. Doar un copil din 5 ar avea un loc asigura. Între 2010 și 2020 nu s-a construit nicio creșă. Zero. Situația grădinițelor este la fel de proastă”, a spus Diana Mureșan, concluzionând apoi ”în Sibiu, treaba nu mai merge ceas. Ceasul dă rateuri”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2351

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Apolitic Wagner

Acum 2 ani

Se ascute lupta de clasa, tovarasii de drum incep sa se injunghie pe la spate.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion Iliescu

Acum 2 ani

Fix o adunatura de hipsari combinata cu o gashka de securisti, acest vehicul special produs de catre securitate pentru a infiltra politica in aripa tanara. Hipsterii sunt doar niste unelte de manevra - pe cand baietii cu ochi albastrii stau cuminti in spatele cortinei.
Raspunde

Liviu Popa

Acum 2 ani

Argumentele lui Wagner si Iliescu sunt de oameni limitati , cazuti prada manipularii bolsevice.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus