Vineri,
07.08.2020
Partial Noros
Acum
25°C

Cea mai scumpă casă de vânzare din Sibiu nu și-a găsit cumpărător. Prețul a scăzut cu 400 de mii de euro

11 Iulie 2020 10:47

Cea mai scumpă casă de vânzare din Sibiu nu și-a găsit cumpărător. Prețul a scăzut cu 400 de mii de euro

O casă aflată pe strada Constituției, construită în perioada interbelică, în stil Neoromânesc,  este ultima rămasă nevândută, din județ, în catalogul casei de licitații Artmark. Estimată inițial la 2,4 milioane de euro, prețul ei a fost redus cu 400 de mii. Imobilul construit în anul 1929 are 18 camere, șase băi, are o suprafață construită de 901 mp și un teren în jurul casei de 5.160 mp. ”Construită ca locuință urbană de tip vilă, cu un parc în jurul clădirii centrale, a găzduit inițial Sanatoriul Dr. Bolintineanu, iar în noiembrie 1936 a devenit Clinica „pentru naşteri şi boli de femei” dr. Antal. Imobilul a fost naţionalizat în anul 1948 cu această funcţiune, devenind la scurt timp sediul Inspectoratului General Sanitar Sibiu, apoi grădiniţă, funcție păstrată până în anii 1990. În anul 2000 vila şi parcela au fost retrocedate familiei moștenitoare”, scrie pe prezentarea imobilului pe site-ul Artmark.

Casă construită între 1300 și 1400 a fost vândută

Un alt imobil, monument de clasă B, situat pe strada Turnului, aflat și el în catalogul casei de licitații a fost vândut, prețul inițial fiind de ”doar” 235 de mii de euro. ”Datată cu precizie de specialiști după resturile unui pinion gotic găsit în podul locuinței, casa negustorească de pe strada Turnului, numărul 7, din Sibiu își are începuturile în veacul al XIV-lea. Situat în una din cele mai pitorești zone ale centrului vechi, în “Orașul de Jos”, într-o piațetă istorică, imobilul face parte, alături de casa Bobel, din cercul restrâns al reședințelor urbane a căror construcție a început în perioada anilor 1300-1400. Spre comparație, cea mai veche casă din București, casa Melik – actualul muzeu Theodor Pallady, se poate lăuda cu o istorie de numai aproximativ 250 de ani”, scria în prezentarea imobilului.

Prețul cel mai mare de pe piață: 1,490 milioane euro

În afara casei prezentate în catalogul casei de licitații, pe site-urile de profil ale pieței imobiliare din Sibiu se găsesc de vânzare imobile sub valoarea de 1,5 milioane de euro. Cel mai mare preț este cerut pentru o pensiune cu un domeniu de 3200 de mp de teren, în zona Gușterița. Preț: 1,490 milioane euro. Imobilul are șase camere, living și două garaje. Alte două hoteluri mici, aflate în centrul orașului, sunt scoase la vânzare, prețul fiind de aproximativ 1,250 milioane euro.

Vizualizari: 21156

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Poienaru Gica

Acum 3 săptămâni

Daca scad la $5000 cu tot cu teren, cumpar eu si fac blocuri de 15-20 etaje, apartamente premium, hiper central. O sa obtin aprobare de la Bucuresti, cum au obtinut multi altii pentru Ramada, Golden Tulip, etc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus