Marţi,
27.07.2021
Cer Senin
Acum
22°C

Compania SEAT recomandă Transfăgărășanul ca fiind una din cele mai frumoase șosele din Europa

Compania SEAT recomandă Transfăgărășanul ca fiind una din cele mai frumoase șosele din Europa

Deși ne aflăm în plină pandemie, iar restricțiile de deplasare sunt din nou active în mai multe state, SEAT a recomandat zece rute pentru ca șoferii să se bucure de autoturismul lor. ”Singuri, în cuplu, cu familia sau prietenii, aceste rute sunt garanția unei experiențe de neuitat la bordul unui vehicul care vă permite să respectați regulile distanțării sociale”, anunță compania. Unul din aceste drumuri este Transfăgărășanul. ”Pe lângă numele său, care este practic imposibil de pronunțat, drumul Transfăgărășan (DN7C) din România oferă viraje de peste 90 de kilometri și culminează la peste 2.000 de metri deasupra nivelului mării în anumite secțiuni. Vara este cel mai bun moment pentru a-l descoperi, deoarece poate fi zăpadă pe lateral până la mijlocul lunii iunie. Plecând din orașul Sibiu, o adevărată referință culturală cu nu mai puțin de 12 muzee, drumul șerpuit trece pe lângă lac și cascada Balea. Câțiva kilometri mai la sud sunt Lacul Vidraru și Castelul Poineari, care a aparținut adevăratului Vlad Tepes (care a inspirat personajul lui Dracula din Bram Stoker). La sfârșitul traseului, ajungem la Curtea de Argeș, unul dintre cele mai vechi orașe din țară, cu mănăstirea cu forme unice, situate într-o grădină verde”, prezintă șoseaua producătorul auto, în publicaia de profil din Franța, autogalerie.com.

De-a lungul timpului, mai mulți producători auto au folosit Transfăgărășanul pentru clipuri publicitare, sesiuni de drive-test sau pentru prezentarea noilor lor modele de autoturisme.

Alte destinații recomandate de compania spaniolă sunt Parcul național Picos din Spania, situat între comunitățile autonome din Asturias, Cantabria și Castilia și Leon, Romantische Strasse („drumul romantic”) din Germania, care pleacă de la Füssen, la granița de sud a Germaniei, la Würzburg, între Frankfurt și Nürnberg, dar și alte rute din Italia, Franța, Norvegia, Elveția, Anglia și Corația.

SEAT este un constructor spaniol de automobile, înființat în 1950 cu sprijinul Fiat, aflat în prezent în portofoliul grupului Volkswagen. Acronimul „SEAT” provine de la Sociedad Española de Automóviles de Turismo (Societatea spaniolă de automobile turisme). Compania a fost fondată de „Institutul național spaniol de industrie” (INI) cu scopul de a populariza uzul de automobile în Spania postbelică și de a fabrica mașinile grupului Fiat, principalul constructor italian de automobile, sub licență. La retragerea Fiat în 1986, Grupul Volkswagen a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni și a devenit în 1990 unicul acționar, prin cumpărarea participațiilor păstrate de statul spaniol.

Vizualizari: 2801

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus