Marţi,
07.12.2021
Ceata
Acum
1°C

Licitația pentru exproprierile din cartierul Arhitecților, anulată. ”Sarcina a fost transferată”

Licitația pentru exproprierile din cartierul Arhitecților, anulată. ”Sarcina a fost transferată”

La o zi după publicare, autoritățile județene au decis să anuleze procedura de întocmire a documentațiilor necesare exproprierilor care să facă loc extinderii drumului din cartierul Arhitecților la trei benzi.

Procedura de atribuire a contractului de întocmire a documentației de expropriere, publicată pe 8 iulie 2020 de către Consiliul județean Sibiu, a fost anulată o zi mai târziu. Decizia a fost luată tot de către reprezentanții CJ Sibiu, care au decis ca exproprierile să fie realizate mai rapid, în cadrul unui contract deja existent: cel de proiectare și execuție, semnat cu o asociere condusă de Strabag la începutul lunii martie 2020. ”Activitatea de expropriere pentru tronsonul de drum cuprins între km 1+176 – km 4+350 al DJ 106 C Sibiu – Cisnădie a fost transferată în sarcina proiectantului în vederea corelării proiectului tehnic cu definitivarea culoarului de exproprieri”, se arată într-un răspuns transmis redacției Turnul Sfatului de către reprezentanții CJ Sibiu. 

Valoarea lucrărilor de întocmire a documentației era aproximată la 124.000 de lei, fără TVA. Costurile acestor operațiuni vor fi prinse într-un act adițional încheiat între CJ Sibiu și asocierea condusă de Strabag.

Exproprierile sunt necesare pentru a putea lărgi DJ 106C de la două la trei benzi de circulație, pe porțiunea lungă de aproximativ trei km între ieșirea din municipiul Sibiu și podul peste Seviș. Aproape 18.000 de mp este suprafața necesară a fi expropriată, arată reprezentanții autorității județene. Din această suprafață, au fost identificate 72 de numere de carte funciară (echivalentul a 6.300 de mp), restul urmând a fi identificate în cadrul contractului cu Strabag. Ulterior întocmirii documentațiilor cadastrale necesare, consilierii județeni vor trebui să adopte o hotărâre de declanșare a exproprierilor propriu-zise. 

Toate aceste operațiuni nu vor întârzia începerea lucrărilor, deja amânate o dată de la mijlocul lui iunie la începutul lui august, susțin reprezentanții CJ Sibiu. ”Exproprierile nu vor afecta demararea lucrărilor de execuție, care vor începe în cursul lunii august pe tronsoanele de drum aflate în domeniul public al județului Sibiu”.

Citește și Viitorul drum din Arhitecților: niciun viraj la stânga, un pod, două giratorii, trei treceri de pietoni, patru stații de autobuz

Sursa foto: Google Earth

Vizualizari: 2355

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Cip Cip

Acum 1 an

e mai multa verdeata in cimitir decat in asa zisul cartier
Raspunde

Eu Nedumeritul

Acum 1 an

Cu siguranta. In cartier , parcarile cu dale inierbate sunt considerate de serv arhitect sef din primaria Cisnadie, spatii verzi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus