Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Peste 7.000 de vizitatori în muzeul în aer liber, la ASTRA Multicultural

Peste 7.000 de vizitatori în muzeul în aer liber, la ASTRA Multicultural

În perioada 9-12 iulie 2020, Muzeul ASTRA a înregistrat 7016 vizitatori. În acest interval, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului a avut loc evenimentul ASTRA Multicultural, ediția a V-a.

ASTRA Multicultural 2020 a însemnat:

-Festivalul de muzică și tradiții multietnice , care a reunit peste 100 de artiști și muzicieni din 20 de ansambluri de dansuri și de cântece populare și fanfare

- Maratonul gastronomic multietnic - etnici croați, turco-tătari, sași, ucraineni, lipoveni, rromi, maghiari și români au gătit preparate tradiționale specifice (fiecărei etnii în parte) – au fost împărțite în jur de 4.000 de porții

-Creativitate la școala multietnică – aproape 100 de participanți la ateliere interactive de pictură pe lemn și ceramică, broderie și cusături tradiționale dar și prelucrarea  lemnului sub îndrumarea meșterilor populari.

-Seminarul ASTRA MulticulturalPatrimoniu cultural. Valori. Perspective , care a reunit 53 de participanți (muzeografi, conservatori, cercetători, lectori) din țară și străinătate de la prestigioase instituții de cultură și nu numai cum ar fi Muzeul de Istorie a României București, Muzeul Județean Mureș, Muzeul Naţional Brukenthal, Muzeul Maramureşului, Sighetu Marmaţiei, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, București.

-Târgul meșteșugarilor din comunități multietnice – au participat 50 de meșteșugari români, maghiari, sârbi, ucrainieni, turco-tătari, rromi

-Festivalul de film documentar multietnic – 16 filme documentare prezentate publicului

ASTRA Multicultural 2020, ediția a V-a, este un eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Consiliul Local Sibiu, și realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus