Miercuri,
16.06.2021
Partial Noros
Acum
16°C

Primul deces de COVID-19, la un cadru medical din Sibiu. „Este dureros”

Primul deces de COVID-19, la un cadru medical din Sibiu. „Este dureros”

Spitalul Județean Sibiu a anunțat astăzi că, din nefericire, o asistentă medicală din cadrul compartimentului Nefrologie, a decedat. 

Actualizare. Surse oficiale confirmă faptul că acesta este cel de-al 55-lea deces înregistrat la un pacient infectat cu COVID-19, în județul nostru. Asistenta avea vârsta de 48 de ani și suferea de hipertensiune arterială, obezitate de gradul I, esofagită de reflux, hernie hiatală și insuficiență venoasă cronică. 

Știre inițială. Reprezentanții spitalului au făcut anunțul în cadrul unei postări pe pagina oficială de Facebook a unității medicale.

„Veste tristă pentru medicina sibiană: SCJU Sibiu intră în rândul spitalelor unde COVID-19 a făcut victime în rândul personalului medical. Ne exprimăm profundul regret ca urmare a decesului colegei noastre, asistentă medicală în cadrul Compartimentului Nefrologie. Este dureros când un cadru medical pierde lupta împotriva COVID-19 și nu există suficiente cuvinte pentru a măsura tristețea care ne încearcă în aceste momente, când viața și cariera unui OM care mai avea multe de oferit, a fost curmată mult prea repede. Colega noastră a fost persoană deosebită, o asistentă medicală competentă, dedicată permanent meseriei și pacienților pe care i-a îngrijit cu profesionalism. A fost prețuită deopotrivă de colegi și pacienți și va rămâne mereu în amintirea noastră. Transmitem întreaga noastră compasiune familiei.

Dumnezeu să o odihnească!

În același timp, sperăm ca sacrificiile personalului medical să nu fie zadarnice și lumea să înțeleagă că traversăm cu toții o perioadă dificilă, în care pericolul reprezentat de COVID-19 nu a trecut. Virusul este prezent, nu își alege victimele și este de datoria noastră a tuturor să dovedim că am înțeles că trebuie să ne protejăm pe noi și pe toți semenii noștri, prin respectarea măsurilor ce ne pot salva viața”, este mesajul postat pe pagina Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

În Sibiu, până astăzi, au fost înregistrate 55 decese în rândul pacienților confirmați cu infecție cu noul coronavirus. 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Goguță Goguță

Acum 11 luni

Nu degeaba și-a pus partidul om la conducerea Spitalului, să sară instituția în ajutorul covistericilor. Un comunicat fără nume, fără vârstă, fără comorbidități și fără un istoric al bolii. Nici n-au zis până azi că au angajați în stare gravă. Și dintr-o dată, hop cu decesul anonim 100% tocmai în săptămâna în care expiră starea de alertă. Dacă nici asta nu vă pute...
Raspunde

Sibian Sibian

Acum 11 luni

Sper ca atunci cand te vei îmbolnăvi sa stai acasa si sa nu mergi la spital pentru ca ,, pute" si este o mare conspirație mondială doar pentru fraieri, pentru a lasa patul liber naivilor de covidisterici , care incearca sa respecte regulile si sa nu pună în pericol pe nimeni dar care au ghinionul să se întâlnească din întâmplare cu unul ca tine care crede în conspirații și avioane.
Raspunde

Brasoave Georgeta

Acum 11 luni

Dar tantarii, au tst covid-19 la ei? Nu-i izoleaza nimeni pe nesimtitii de tantari? Momentul cand ceva infim ca un tantar demoleaza ceva global
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus