Miercuri,
16.06.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Drum neterminat de o societate sibiană, atribuit uneia austriece: ”este un etalon de profesionalism”

Drum neterminat de o societate sibiană, atribuit uneia austriece: ”este un etalon de profesionalism”

Modernizarea celor 15 km de drum județean care leagă Ocna Sibiului de Topârcea a fost încredințată austriecilor de la Strabag, după ce sibienii de la Dual Districon nu au reușit să finalizeze lucrarea în termenul contractual inițial.

În cinci luni, austriecii de la Strabag vor termina ceea ce sibienii de la Dual Districon nu au reușit în 22 de luni, este rezumatul comunicatului prin care Consiliul Județean anunță ”vești bune” referitoare la DJ 106T, Ocna Sibiului - Topârcea – intersecție cu DJ 106 G (Ludoș). 

Proiectarea și modernizarea drumului în discuție a fost atribuită în iulie 2018 societății Dual Districon, pentru suma de 23,6 milioane de lei, cu TVA. Doar 13% din lucrări au fost executate până la termenul limită stabilit pentru începutul lunii iulie 2020, au anunțat reprezentanții CJ Sibiu, care au decis să încheie contractul la termen, iar restul lucrărilor de executat să fie atribuite prin licitație altor constructori. 

”Vești bune de la Consiliul Județean Sibiu: drumul județean 106 T Ocna Sibiului  - Topârcea – intersecție cu DJ 106 G (Ludoș) va fi modernizat până la sfârșitul anului de către Strabag. Cel mai mare disconfort trăit de conducătorii auto pe drumul județean 106 T Ocna – Topârcea va înceta până la sfârșitul acestui an, când drumul va fi complet modernizat și va oferi condiții excepționale de trafic pe o lungime de aproximativ 15 km! Consiliul Județean Sibiu a semnat marți, 14 iulie 2020, contractul de optimizare a proiectului tehnic și execuție lucrări pentru modernizarea drumului județean cu societatea Strabag SRL, valoarea contractului fiind de 21.643.629,38 lei cu TVA, iar durata de execuție este până finalul anului 2020”, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către CJ Sibiu. Strabag a fost singura societate care a depus o ofertă pentru finalizarea lucrărilor la drumul dintre Ocna Sibiului și Topârcea.

În următoarele 19 zile, proiectul tehnic elaborat în cadrul contractului cu Dual Districon va fi optimizat de către Strabag, mai anunță reprezentanții CJ Sibiu, care estimează că lucrările vor începe în august.

Președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, se arată bucuroasă de faptul că finalizarea acestui drum este încredințată austriecilor de la Strabag, cu care a mai semnat și alte contracte. ”Am fost solidari cu toți cei care ne-au făcut sesizări privind starea precară a drumului, dar, sper că toată lumea a înțeles că din motive independente de Consiliul Județean Sibiu lucrările începute de societatea Dual Districon SRL nu au putut fi terminate la data asumării prin contract. Pentru noi, compania austriacă STRABAG este un etalon de seriozitate și profesionalism, dovadă fiind lucrările de modernizare finalizate înainte de termen pe DJ 142 G Copșa Mică – Motiș, în lungime de 10,5 km, dar și lucrările pe DJ 107 B Păuca – Alămor – Mândra - Slimnic, în lungime de 33 km, ce vor fi terminate în această toamnă”, arată Daniela Cîmpean, în comunicatul emis de instituția pe care o conduce.

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, conducerea Dual Districon a anunțat a depus lângere penală pentru defăimare și abuzuri împotriva conducerii Consiliului Județean, ca urmare a derulării contractului de modernizare a 15 km de drum județean. Detalii despre acest lucru puteți citi aici

Sursa foto: CJ Sibiu

Vizualizari: 4451

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Nonick .

Acum 11 luni

Asteptam vesti de genul asta si despre drumul de la Halta Sebes Olt la Sebesu de Jos, unde Total NSA a abandonat santierul.
Raspunde

Kokos 1

Acum 11 luni

Haida de , pe bune??? Chiar suntem prosti? Adica Dual Districon a facut 13% din drum in 22 luni si Strabag face restul de 87% in cinci luni? Da ce-s , chinezi?
Raspunde

Rodica Guguștiucă

Acum 11 luni

Mai bine sa deie contracte la firme romanesti chiar daca nu gata lucrarile decat sa le deie la firme straine care ne ia piele dupa noi!
Raspunde

Dan Para

Acum 11 luni

Aceste "firme romanesti" ar trebui date si in judecata, pentru tepele date. De-aia ajung firmele austriece si germane sa preia totul si sa munceasca tot cu aceeasi oameni... pentru ca avem tepari pre amulti, oameni de nimic si o primarie care face licitatii pe genunchi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus